3 okt. 2010

Söndagsmorgon i Riga den 3 oktober

Huvuddelen av den gångna veckan har jag tillbringat på Smålandsgården i Örserum. Det var TLC (Territorial Leaders Conference), Territorial Ledarkonferens. Temat för konferensen var "Att bygga upp Kristi kropp" och gästföreläsare under veckan var Anders Gårlin från IKEA, Gunnar Granholm samt Brian och Rosalie Pebble från Storbritannien.

Jag har tidigare i veckan skrivit om Rosalies föredrag Ingen kompromiss! Brian talade om ledarens testamente. Vad det är som ledaren lämnar efter sig. Han definierade testamentet som det som är kvar då källan är borta och frågade oss vad vi investerar i som kommer att leva vidare och bestå efter vår tid. Brian frågade vid flera tillfällen om vi lämnar efter oss ett testamente värt att dö för. Vad blir vårt testamente?
-Att ha upprest lärjungar som kommer att fortsätta med eller utan dig?
-En undervisning som var så inpirerande att den gått djupt in i hjärtan som aldrig blir desamma igen?
-Andliga segrar som vunnits?
Brian Pebble

På kvällen efter sista föreläsningen hann vi besöka vår enda kvarvarande moster som snart ska fylla 99 år och som gärna vill leva vidare till hon blir hundra "då jag ändå är så nära", och dagen efter fick vi träffa yngste sonens familj på födelsedagslunch då yngste sonens hustru fyllde år. Därefter satte vi oss på båten, lämnade Stockholm bakom oss för att resa 17 timmar med båt hem till Riga.
Så här ser det ut från akterdäck då vi lämnar Sverige och Stockholms skärgård bakom oss på väg till Riga.

Då vi kom hem kring lunchtid i fredags var det full aktivitet på kontoret resten av dagen. Jag skrev på kontraktet för att hyra lokalen till vårt nya Öppenvårdscenter som vi bett om och längtat efter så länge. Våra två öppenvårdsarbetare besöker ett hundratal av Rigas allra fattigaste familjer. Vi har länge haft behovet av att öppna centret så att fler kan komma och få hjälp med kläder, matpaket, duschar och inte minst att sitta ned och samtala med någon som tar sig tid att förstå och hjälpa.
Centret på Avotu-gatan. Vi tog över huset i fredags, så skyltarna har ännu inte kommit upp, men så här räknar vi att det ska se ut inom kort.

På fredagseftermiddagen hann vi också med ett "Finance- and Property Board" (Finansråd) där vi diskuterade planerna på att starta ett Barnens hus i "Change a Village-projektet" i Sarkani.

Idag är det söndagsmorgon och tidig avfärd till Bauska, där Rut och jag ska ansvara för förmidagsgudstjänsten. I eftermiddag har vi välkomstmöte i Iecava för den nya kårledaren och åtta kadetter som kommer att regelbundet finnas med i verksamheten på kåren i Iecava det närmaste året.

Efter det börjar en ny vecka. Jag önskar att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar