25 sep. 2010

Söndagsmorgon i Stockholm den 26 september

Förra veckan avslutades med juniorsoldatinvigning i Liepa och gudstjänst i Seda. Den gångna veckan har varit intensiv och omtumlande. Det har varit förberedelser för det kommande tjugoårsjubileet med intervju för det lettiska Stridsropet som ska komma ut med ett nummer till jubileet. Vi har också fått ta emot en stor donation öronmärkt till två av de stora projekt som vi arbetar och ber för just nu, Öppenvårdscentret i Riga och "Barnens hus" i Sarkani. Mer information om dessa projekt kommer med all säkerhet här på rupeba.se så småningom.

I torsdags hade vi farvälmöte i Iecava för kapten Arturs som ska flytta till Riga och bli assisterande kårledare på Riga 1. Kåren i Iecava kommer det kommande året att vara fältträningskår för kadetterna på officersskolan. Fyra kadetter ska resa ned till kåren varje onsdagskväll och fyra andra kadetter varje torsdagskväll. Varje söndag ska två av kadetterna delta i gudstjänsten i Iecava.
 Frälsningsarméns kårlokal i Iecava

I lördags morse anlände vi till Stockholm med båt på väg till ledarsamling för Svensk/Lettiska territoriet på Smålandsgården i Örserum. Att stiga ombord på båten i Riga är normalt avstressande. Det är att gå in i ett annat tempo. Båtresan tar 17 timmar och det är bara att följa med i det tempot. Det finns inte mycket annat att göra. Jo, det finns naturligtvis internetuppkoppling så att jag kan svara på mejl och uppdatera hemsidan. Men det finns också tid att sitta ned och läsa en bok och ta tid till bibelläsning och bön.

Dygnet i Stockholm gjorde det också möjligt att träffa yngste sonen och hans familj. Speciellt roligt var det naturligtvis att få se näst yngsta barnbarnet. Det var tre månader sen sist och i den åldern händer det så mycket. Det kan inte dröja länge innan hon kan säga "farfar".

Men nu är det söndagsmorgon och vi är på väg till Örserum och sammanträde med chefsekreteraren och därefter ledardagar.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar