18 sep. 2010

Söndagsmorgon i Riga den 19 september

Sedan jag skrev förra söndagsmorgon fick vi på söndagskvällen vara med om välkomstmötet för kadetterna, en envoy och två nya officerare från Australien. Du kan läsa om det här och se bilder från välkomstmötet här.
 Programbladet från välkomstmötet för "Kristi vänner"
På måndagsmorgonen hade vi ledarsamling för alla våra ledare. Vi var 35 personer som åkte till Tallinn för en tvådagarskonferens.
Vi hade bestämt att vi skulle fika tillsammans på vägen upp vid gränsen till Estland, men där fanns det ingen kaffe-ställe så vi fick göra ett. Vi hade med oss termosar och dukar och köpte färskt kaffebröd hos det lokala bageriet...

Då vi kom fram till Tallinn var det ledarsamling tillsammans med ledare från Estland, där vi delade med varandra om våra olika verksamheter i de bägge länderna.
 På kvällen hade vår ledargrupp ett möte på en av kårerna i Tallinn. Det var många vittnesbörd från kadetterna och officerarna, Riga Staff Songstgers sjöng och mötet avslutades två och och en halv timme efter det börjat med en lång och intensiv förbönsstund.
Riga Staff Songsters

På tisdagen var det interna överläggningar för vår ledargrupp och efter lunch var det tid för fri sightseeing i Tallinns gamla stadsdelar, innan vi körde de fyra timmarna hem till Riga.
I torsdags var det en heldag i Skangal och grannbyn Sarkani. Först var det styrelsemöte på Skangal. Anläggningen var som vanligt välskött och visade tydliga tecken av att hösten börjar komma.
I museet på Skangal hittade jag också några bilder från den första tiden då Frälsningsarmén fick ta över Skangal 1994
Bertil Rodin öppnar grindarna där Röda Arméns stjärna har fått lämna plats för frälsningsarméskölden.

Efter mötena i Skangal åkte vi till grannbyn Sarkani där Frälsningsarmén har en mycket intensiv verksamhet under namnet "Change a Village". Där fick vi inspektera de nyrenoverade två lägenheterna där vi bedriver verksamhet. Att komma in dit är att förflytta sig till en annan värld för barnen i Sarkani. De bor i lägenheter utan vatten och avlopp och ofta utan värme.
Hemkomna från Skangal och Sarkani åkte vi till flygplatsen i Riga för att möta kusin Sonja som besöker oss i helgen.

Nu är det söndagsmorgon och tidig avfärd till Liepa, där vi ska ha gudstjänst 10.00 med invigning av tio juniorsoldater. Sedan blir det möte i Seda klockan 15.00 som är vår nordligaste utpost i Lettland.
Då vi i kväll kommer tillbaka till Riga är det dags att förbereda sig för en ny vecka.

Jag önskar att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar