12 sep. 2010

Söndagsmorgon i Riga den 11 september

Ännu en hektisk vecka går mot sitt slut för att lämna plats för nästa vecka.
En vecka fylld av undervisning på Officersskolan, förberedelser för att ta emot två nya officerare från Australien, alla sammanträden på högkvarteret samt öppnandet av väggen ut mot gatan.
Temat för hösten är "Breakthrough" (Genombrott). Öppnandet av ett litet hål i väggarna ut mot gatan markerar starten på genombrottet.
Men genombrottet handlar inte bara om att öppna en vägg. Vi förväntar oss genombrott i den andliga världen i Lettland. Vi förväntar oss genombrott för Frälsningsarmén i Lettland. Vi förväntar oss genombrott i våra egna liv.

Idag sker ännu ett genombrott för Frälsningsarmén i Lettland. Idag har vi välkomstmöte för åtta kadetter, en ny Envoy och två nya officerare från Australien. Elva nya medarbetare i heltidstjänst för Gud!! Det är en högtidsdag för Frälsningsarmén över hela Lettland. Från alla delar av landet reser man till Riga för att vara med på festen. Vi räknar med en full lokal och det kommer verkligen att märkas att vi lever i genombrottstider. Hela ingången och foajén till Riga 1 är avstängd på grund av ombyggnationen. Mötesbesökarna kommer att slussas genom trappuppgången på vårt bostadshus och komma in i möteslokalen genom en bakdörr. Toaletterna i foajén är också avstängda. Den enda toaletten som är tillgänglig blir genom en dörr på sidan av plattformen. Så här gäller det att hålla sig.

Gudstjänsten kommer naturligtvis att innehålla många vittnesbörd. Det kommer att bli sång av Riga Staff Songsters och Riga första kårs lovsångsgrupp.

Dagen efter, på måndagsmorgonen har vi flyttat vår månatliga ledarsamling till Tallinn. Det blir första gången som ledarna i de baltiska staterna samlas för en intern konferens. På måndagskvällen ska vår grupp från Lettland ha en gudstjänst på en av kårerna i Tallinn. Vi startar tidigt på måndagsmorgonen från Riga med vår grupp på 38 personer för att köra de fyra timmarna till Tallinn och vår tvådagarskonferens.

Det ser ut att bli ännu en vecka fylld av aktiviteter.

Ha en välsignad vecka du också
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar