9 maj 2010

Söndagsmorgon i Riga den 9 maj

Är det sommaren som har kommit? Eller är det bara tillfälligt? I går kväll var det över 20 grader varmt.

Förra veckan avslutades med besök från Frälsningsarmén i Klaipeda. Det var kårens ungdomsalphagrupp som tillsammans med sina ledare besökte ungdomarna på Riga 1. Ledare för gruppen var Joakim Storck, svensk frälsningsofficer som är stationerad i Litauen. Här är en bild på ungdomarna från Klaipeda tillsammans med några av ungdomarna från Riga.

Veckan inleddes med en "Andlig dag" på Officersskolan (jag hoppas att de övriga dagarna inte är oandliga). Det var Ros och Vic Poke som gästade Officersskolan och talade om förundstanken genom hela Bibeln. Våra tre nuvarande kadetter ordineras den 12 juni.


En stor del av veckan i övrigt har tagits i anspråk för att bearbeta alla ansökningsintervjuer vi har haft med eventuellt blivande kadetter i den kull som ska börja sin utbildning den 1 september. 

Dessutom har vi hunnit med att fira en av de två nationaldagarna i Riga, den 4 maj. Det var mycket folkdräkter, ölstånd och körer på gatorna, men väldigt lite folk, huvudsakligen beroende på det kalla vädret.

Under onsdagen åkte vi upp till Sarkani för att inspektera ett hus som vi skulle vilja förvandla till barnens hus för de barn som bor i närheten. Detta är ett stort projekt och det kommer förmodligen att komma täta rapporter här om hur arbetet framskrider.

I går var det hemförbundets regionala samlingsdag i Riga. Förutom de lettiska officerarna medverkade också Anders och Kristina Frisk.


I lördags fick vi också besök av Lennart och Inga-Lill Ljungberg från Tranås. Inga-Lills syskon med respektive var också med. Syskonens morföräldrar, Oscar och Jenny Lundwall, var frälsningsofficerare i Lettland mellan 1926 och 1929. Vi hade plockat fram bilder och tidningsurklipp från den tiden som vi kunde visa gästerna.

I dag är det söndag och vi är på väg till utposten Seda (två timmar nordost om Riga) för att vara med om att inviga tre nya soldater. Samtidigt är det soldatinvigning här hemma på vår hemkår, Riga 1. Soldatskaran växer...

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar