31 maj 2010

Mötesresa till västkusten

I söndags reste vi de tjugo milen till västkusten för att besöka kåren i Liepaja och utposten i Ilmaja. 
Lokalen i Lipepaja var fullsatt. Det var mötesbesökare i alla åldrar. Temat för gudstjänsten var "den andliga striden" och under eftermötet fylldes böneplatsen flera gånger av människor som ville överlåta sig till Gud.

Omedelbart efter gudstjänsten möblerades lokalen om och efter en stund strömmade det in barn till den väntande söndagsskolavslutningen.

Tidigare hade man hållit söndagsskolan på övervåningen samtidigt som gudstjänsten. Men efterhand som söndagsskolan växte fick man inte längre plats på övervåningen utan fick förlägga söndagsskolan i möteslokalen efter gudstjänsten. 
 
Efter gudstjänsten i Liepaja körde vi de fem milen till Ilmaja, som egentligen bara består av en järnvägsstation och ett hus. I bottenvåningen på huset håller Frälsningsarmén sina gudstjänster. Mötesbesökarna hämtas i kårens minibuss från de närliggande byarna.
Redan då vi körden in på tomten hörde vi musik från lokalen. Den var mer än trettio personer i alla åldrar samlade i den lilla lokalen och de satt en halvtimme före mötet och sjöng den ena sången efter den andra ifrån Frälsningsarméns sångbok. Ledare för verksamheten är den pensionerade frälsningsofficeren Arja Bergman.
 
Efter gudstjänsten serverades mat och sedan fick ta emot massor av blommor från barnen ute på gården innan vi kunde börja återfärden mot Riga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar