21 mars 2010

Söndagsmorgon 21 mars - fast inte i Riga

Söndagsmorgon - fast inte i Riga denna gång. Jag vaknar upp i Stockholm. Vi har en ledig helg och fick vara med att gratulera näst yngsta barnbarnet på hennes ett-årsdag.
Veckan började med en resa till Skangale tillsammans med svenske ambassadören och ytterligare tre personer från ambassaden. På Skangal finns det idag ett barnhem, ett kriscenter för kvinnor och en förskoleverksamhet för barn från slummen i grannbyn Sarkani. Läs mer om det här.
På tisdagen hade vi ett heldagssammanträde med vårt "Finance- & Property board". Vi har flera spännande projekt på gång. Jag återkommer då planerna klarnat något.

På onsdagen genomförde vi två programutvecklingssamtal. Ett med Riga andra kår, där man i påsk planerar sin tredje soldatinvigning sedan vi kom hit i juli förra året. Det andra samtalet hade vi med ledarna för barnhemmet Leontine Gorskas barnhem, som vi i vardagslag kallar för "Agenskalns", namnet på den stadsdel i Riga där det ligger. Här är en bild på barnhemmet i Riga:
I torsdags hade vi kandidatnämnd. Vi rekommenderade två ungdomar till kandidatskap och dagen efter fick vi besked från högkvarteret i Stockholm att de blivit antagna som kandidater till officersutbildningen. Vi har bett om sex nya kadetter till officersskolekursen som startar i Riga i september. Det fattas fortfarande fyra. Vill du vara med och be för de återstående? Här är affischen som inbjuder till Officersskolan. Frågan lyder: "Hur vill Gud se på dig?"
I går (lördag) var det som sagt det första födelsedagskalaset för näst yngsta barnbarnet. Idag, söndag, ska vi följa med barnbarnets föräldrar till Filadelfia där de är medlemmar. På eftermiddagen ska Rut och jag vara barnvakter för barnbarnet så att föräldrarna ska få ledigt några timmar. Idag är det också TV-gudstjänst från Frälsningsarmén i Uppsala. Glöm inte det!

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar