2 mars 2010

15 år i Liepa

I söndags firade kåren i Liepa sin 15-årsdag. Frälsningsarmén håller sina möten i byns bibliotek (Se bild på bibliotekshuset nedanför). I trappuppgången hade bibliotekspersonalen satt upp en gratulationsaffisch till Frälsningsarmén (Bilden ovanför).

Kårledarna Janis och Inga (bilden nedanför) ledde högtidsgudstjänsten och Rut och Peter spelade, sjöng och talade.



I slutet av gudstjänsten talade Liepas borgmästare (Bilden nedanför) och tackade Frälsningsarmén för att de inte bara hjälpte människor materiellt, utan också värnade om människornas andliga behov. Han berättade om hur han beklagade sig för Bertil Rodin för många år sedan för att det inte fanns någon kyrka i Liepa. Resultatet av det samtalet blev att det så småningom öppnades en Frälsningsarmékår i byn. 

Efter gudstjänsten kom det en kvinna fram till oss och berättade om sina upplevelser då Frälsningsarmén kom till byn. Tidigare hade den ryska armén haft an tydlig närvaro i området. Och så fort de hade flyttat därifrån kom det plötsligt en ny armé. Kvinnan sa att hon var världigt misstänksam. Då hon hörde att Frälsningsarméns representant hette Rodin, blev hon ännu mer misstänksam. Det var nämligen namnet också på Röda Arméns lokale ledare i området. Men då hon mötte Bertil Rodin såg hon att den nya armén inte kom med gevär utan med Bibeln i handen. Till slut började kvinnan att gå på Frälsningsarméns möten. Hon tyckte inte om den röda färgen på botbänken. Det var samma röda färg som Röda Armén hade haft. Men så var det någon som tog med henne fram till botbänken och sedan har det gått mycket bättre, berättade hon.

På vägen till Liepa på morgonen blev det plöstsligt stopp för all trafik. Polisen hade stängt av trafiken därför att hela backen hade förvandlats till en skridskobana. Det gick inte att gå på vägen. Efter en stunds väntan på saltbilen kunde alla fortsätta resan utom bussen mitt i backen som kört av vägen.

Vi gratulerar 15-åringen och ber att armén med Bibel i handen ska få uppleva många segrar i Liepa framöver.

Du kan läsa mer om kårens arbete i Liepa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar