10 okt. 2009

Söndagsmorgon i Riga den 11 okotber

Nu blev det helt plötsligt söndagsmorgon igen. Vad var det egentligen som hände under veckan som gick?

Veckan som gick blev Barack Obama fredspristagare. Både oväntat och oförtjänt enligt många bedömare. Läs rapporten längre ned på sidan.

Orosmolnen över situationen i Lettland fortsätter att växa. Läs blogginlägget Krisen i Lettland fortsätter.

I onsdags kväll medverkade Rut och jag i mötet på Riga 2. Det är alltid spännande och utmanande att se så många människor som har fått sina liv förvandlade och nu lever sitt liv på ett helt nytt sätt. Läs rapporten Besök i en annan värld.

Igår gick vi en långpromenad på Jurmalastranden. Det var fortfarande människor som badade! De var inte många, men det är trots allt den tionde oktober.

Idag ska vi åka söderut. Först ska vi ha förmiddagsgudstjänst på kåren i Iecava. Vi har just ingått ett avtal med kommnen i Iecava om att vi varje vardag ska servera soppa till ett fyrtiotal av de allra fattigaste pensionärerna i Iecava, förutom till de vanliga soppköksgästerna som vi föder utan kommunens hjälp. Till förmiddagsgudstjänsten kommer förmodligen även kårledarna och rekryterna från Seda (två timmar nordost om Riga) och medverkar med vittnesbörd och sång. Rut kommer att predika om att ljuset är starkare än mörkret och vårt behov att ta emot Guds ljus i våra liv.

På eftermiddagen fortsätter vi ännu längre söderut och har eftermiddagsgudstjänst på kåren i Bauska. För en gångs skull ska vi ha en svensktalande tolk. Det känns ovant att predika på svenska. Jag kommer att predika om att Gud vill ta bort vår gamla misslyckade identitet och ge oss ett nytt namn.

Under veckan som kommer har vi samling för alla officerare och institutionsföreståndare i Riga. Det blir ca trettio personer som kommer från hela landet. Vi har dessa samlingar varje månad och det är ett mycket viktigt tillfälle att träffa samtliga ledare.
Vill du bli förebedjare för Lettland?
Det är mycket som händer i Lettland just. Både i nationen och i Frälsningsarméns arbete. Vi behöver bönestöd. Om du upplever att du vill vara med i bönekampen för Lettlands folk kan du anmäla att du vill ha vårt bönebrev. Vi kommer att skicka ut det varje månad med information om aktuella böneämnen som du får vara med och be för. Vi behöver ditt bönestöd! Skicka ett mail till info@rupeba.se och skriv "Förebedjare för Lettland" så blir du med i vår utskickslista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar