27 sep. 2009

Söndagsmorgon i Riga den 27 september

En tidig söndagsmorgon i Riga efter vecka med samtal, sammanträden, beslut om nya verksamheter, beslut om nya lokaler och många andra beslut.

Veckan som gick var också den veckan som vi blev riktigt registrerade som letter. I alla fall nästan. Tror vi. Läs mer: Det är inte lätt att bli lett.

I går hade vi en regional samlingsdag för hela Lettland i Riga. Vi hade inbjudit till en inspirationsdag med Daniel Viklund, Marina Bratterud och Ludvig Stroem.

Från hela landet kom deltagare i bussar och i privatbilar. Många hade rest både tre och fyra timmar för att komma till Riga.

Det var en stark förväntan då lokalen fylldes och många gladdes åt att återse vänner de inte mött på länge. Under tiden visades på väggen en datapresentation om kommande händelser i Frälsningsarmén i Lettland:
-Utbildningsdagen den tredje oktober för söndagsskollärare och andra barnarbetare i kårerna.
-Vår bönevecka den 23-29 november, då vi räknar med att täcka dygnets 24 timmar hela veckan med förebedjare.
-"Design for life"-helgen 15-17 januari.
-Den nya kadettkullen vi planerar och som startar i september 2010.

Temat för inspirationsdagen var bibelordet i Lukas 21:28: "...räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning." Daniel Viklund predikade i alla tre mötena under dagen och Daniel, Marina och Ludvig sjöng rakt in i våra hjärtan och nästan ända in i himlen.
Eftermötet efter det sista mötet ville aldrig ta slut. Lovsången och förbönen bara fortsatte och fortsatte...

Den stora lokalen på Riga 1 var i det närmaste fullsatt och de ca 70 mötesbesökarna från den rysktalande kåren, Riga 2, som firade gudstjänst samtidigt, hade inte fått plats, så mötena filmades och kommer att förses med rysk text för att senare kunna visas på Riga 2 och på de andra ryskttalande kårerna.

Idag åker Daniel Viklund hem till Sverige för att predika i Dalarna och Marina och Ludvig reser till Liepa för att medverka i mötet där. Här på Riga 1, har vi gudstjänst, kårsamling och middag tillsammans.

Sen kommer det förmodligen en ny vecka. På måndag reser Rut och jag till Sverige igen för ett sammanträde med Lettlandsrådet.

I morgon kommer också en rapport här på http://www.rupeba.se/ av Bert Åberg från inspirationshelgen i Skövde som genomfördes samtidigt som vår inspirationsdag i Riga. På tisdag kommer säkert ett blogginlägg från Daniel Viklund om dagen i Riga.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar