12 juni 2011

Söndagsmorgon i Riga den 12 juni

En tillbakablick på veckan som gått från min personliga utsiktspunkt på livet.
Ännu en vecka med tropisk värme i Riga. Över trettio grader på dagarna och på nätterna ligger temperaturen på ca 22-23 grader.

Veckan har innehållit många olika aktiviteter. Vi håller på att införa ett nytt bokföringsprogram för Frälsningsarmén i Lettland och Mats Prennmark från Sverige kom över till Riga en dag för att hjälpa oss att komma igång.

En hel dag gick åt till intervjuer med dem söker till vår Officersskola. Det blir ännu en sådan dag nästa vecka. I fredags kom Ewa-Marie och Marcus Kihlagård till Riga för att vara huvudtalare på vår regiondag på lördagen. De fick då vara med på vårt friluftsmöte i centrala Riga med Riga Staff Songsters, Officersskolans lovsångsgrupp....

...drama om kampen mellan "tjuven" som vill komma för att stjäla, mörda och förgöra, och Jesus som har kommit för att vi ska få liv, överflödande liv (Joh 10:10)

Detta friluftsmöte innehöll flera vittnesbörd och för första gången spelade Rut och Isabel fyrhändigt piano till folkets jubel...


På lördagen var det Regiondag i Riga. Från alla kårer i Lettlandsregionen kom soldater och andra intresserade för att vara med. Många hade rest 3-4 timmar på morgonen för att komma till Riga och hade lika långt hem.

Marcus och Ewa-Marie talade och det var sång av Riga första kårs lovsångsgrupp, sångarna från Bauska och Riga Staff Songsters.
 Marcus talade om den första pingstdagen
 Ewa-Marie talade om de döda benen i Hesekiel 37
Mötesdeltagare
 Sångarna från Bauska
 Kadetterna blir utnämnda till "andraårkadetter"
SE MÅNGA FLER BILDER HÄR

Nu är det söndagsmorgon och vi är på väg till Officersskolan där vi ska ha en "andlig dag" tillsammans med Marcus, Ewa-Marie, kadetterna och Officersskolans officerare. Två möten med lunch emellan.

Sedan kommer förmodligen en ny vecka och jag hoppas att det ska bli en välsignad vecka för dig.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar