26 juni 2011

Söndagsmorgon i Piilspala den 26 januari

Så kom vi till slut fram till Piilspala efter 400 km på huvudsakligen mycket bra vägar. Piilspala är en en fin semesteranläggning mitt i Finland vid en av de många sjöarna. Här inbjuder Frälsningsarmén för tredje gången till konferensen "Rötter" och deltagarna kommer från alla delar av Finland.
Rut och jag har ansvarat för var sitt seminarium varje förmiddagarna och vi har också talat på kvällsmötena. På eftermiddagarna var det fritid, med möjlighet att bada i sjön eller i inomhusbassängen.
Lovsångsgruppen i Piilspala

Efter min predikan på torsdagskvällen kom brandkåren. Det berodde inte på att den Helige Andes eld föll över församlingen. Det hade helt andra orsaker. Efter gudstjänsten övade sångarna och hornmusikkåren. Hornmusikkåren planerade att använda en rökmaskin till ett av sina musikstycken. Först var det väldigt svårt att få igång rökmaskinen, men då den väl kom igång var det omöjligt att stänga av den. Röken bara fortsatte att bolma ut ut maskinen. Hela lokalen fylldes med rök och brandlarmet gick. Några deltagare kom i säng väldigt sent efter brandkårsbesök och många förklaringar.

Allsång med många rörelser i Piilspala

Under konferensen presenterades en ny bok, utgiven av Frälsningsarmén i Finland. Den ges ut på tre språk: finska, svenska och engelska. Bokens titel är "En sakramental armé" med underrubriken "Frälsningsarméns syn på en sakramental livsstil i de nordiska länderna". Boken är skriven av Vibeka Krommenhoek (DK), Johnny Kleman (SE) och Antero Puotiniemi (FI).

I eftermiddag, efter gudstjänsten, reser vi tillbaka till Helsingfors med bil för att på måndagsmorgonen flyga tillbaka hem till Riga. Sedan är det bara någon dag till dess vi ska åka till den svenska kongressen tillsammans med trettio officerare och kadetter från Lettland. Vi kanske ses där?

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar