19 juni 2011

Söndagsmorgon den 19 juni

Tillbakablick på den gångna veckan från min personliga utkikspunkt.
Förra lördagen på Regiondagen blev kadetterna uppgraderade till tvåårskadetter, och dagen efter var det "Andlig dag" på Officersskolan. Ewa-Marie och Markus Kihlagård svarade för undervisningen och delade av sina erfarenheter som kårledare. De talade bland annat om hur ett frö kan frambringa en vacker växt och vi fick alla ett frö till en solrosplanta som vi skulle förvalta. På altaret hamnade de överblivna solrosfröna och vi måste också lägga våra liv och ambitioner på altaret för att de ska kunna frambringa frukt.
 Tvåårskadetter
Solrosfrön på altaret
Under veckan har vi haft ytterligare intervjuer med sökande till officersskolan och i fredags skulle vi ha haft vårt sista friluftsmöte av de sex som vi haft tillstånd till. Men det blev inget friluftsmöte. Det var kallt, regnade och det var helt folktomt i parken. Men i övrigt har det varit fantastiska tillfällen, där vi har fått möta många människor.

I fredags anlände också Missionsteamet från Storbritannien till Riga. Efter lång väntan på olika flygankomster och en bil som slutade fungera kom de äntligen iväg till Seda-Sarkani området som är målet för deras missionsresa.

I lördags var det kusinträff i släkten Håkansson. Ruts mamma, Mirjam, hade sex syskon. Tre emigrerade till USA och en flyttade senare tillbaka. Av dem som flyttade till USA blev en officer i Frälsningsarmén i USA. Av de fyra syskonen som inte emigrerade blev tre officerare i Sverige. Totalt fyra blev alltså officerare i en syskonskara på sju. Nu möttes barn, barnbarn och barnbarnsbarn från en av de amerikanska familjerna som är på besök i Sverige och barn, barnbarn och barnbarnsbarn från två av de svenska familjerna. Det var svårt att få alla på bild samtidigt, men här är i alla fall de flesta med.

På måndag är det sammanträdesdag i Stockholm med sammanträden på Högkvarteret och senare med Baltiska Barnfonden.

Sedan kommer det en period där vi kommer att vara bortresta flera helger i rad.
-Nästa helg är Rut och jag talare på Rötter-konferensen i Finland
-Helgen efter det är det kongress i Stockholm och vi reser dit med trettio officerare och kadetter från Lettland.
-Helgen efter det är det Ordinationshögtid i London, och eftersom vi har en kadett från Lettland som ska ordineras ska Rut och jag vara där och representera Regionen och gratulera henne
-Helgen efter det sk vi leda ett Frälsningsarmébröllop i Riga. Det är en av våra officerare som ska gifta sig.

Sedan kommer det förmodligen en lugnare period.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar