6 nov. 2010

Vad flyr du ifrån?

Så var det då dags för det första stormötet i mötesserien med Franklin Graham. Det var säkert många som varit tveksamma om det verkligen skulle vara möjligt att fylla Arena Rigas 10.000-15.000 sittplatser. Men det var fullt! Om det kommer ännu fler människor på lördag och söndag vet jag inte var de ska få plats.
Mötet började med nästan två timmars konsert med kristna artister. Därefter höll Franklin Graham en kort predika utifrån liknelsen med den förlorade sonen i Lukas 15.
Han talade om att den förlorade sonen representerar mycket av nutidsmänniskan. Man vill inte vänta, man vill ha omedelbar behovstillfedsställelse. Det ska vara roligt nu, även om man får betala för det i efterhand. Livet handlar om personlig lycka och det ska vara nu.
Graham talade om att den förlorade sonen var på flykt från fadern och ställde frågan "Vad flyr du ifrån?" "Slösar du bort ditt liv"? Graham liknade vidare ett liv i synd med att, som den förlorade sonen, äta grismat.
Därefter gick inbjudan ut. "Du behöver inte längre livnära dig av grismat. Du får komma hem till Fadern". Och tusentals människor kom fram för förbön och vägledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar