7 nov. 2010

Söndagsmorgon i Riga den 7 november

Reflektioner över veckan som gått utifrån min personliga horisont (Bilden är utsikten från vårt sovrumsfönser).
Det är mycket som händer nuförtiden. De flesta timmarna fram till jul är inbokade med budgetmöten, utvecklingssamtal, julförferedelser och mycket annat.
Jag har dock hunnit med att fylla år under veckan. Men jag antar att sådant sker, antingen man har tid eller inte. Orsaken till att jag skriver om det, är att jag vill framföra ett stort tack för alla hälsningar. Jag har fått över hundra hälsningar på face-book. Jag är själv inte aktiv där, men jag har ett konto där och jag förstår av alla hälsningar att det finns många som är aktiva där. TACK, alla ni som skickat hälsningar. Gamla elever från Jelöy folkhögskola som gick på bibellinjen för trettio år sedan (dom måste ju till och med vara vuxna nu), och många andra. Tack också för alla andra hälsningar på SMS, telefon och mejl.
Personalen på Regionhögkvarteret uppvaktade med en karaff med mjölk. Jag förstår inte riktigt varför de har tagit fasta på att jag dricker 2-3 liter mjölk per dag. Det är väl inget fel med det. Ett av de största löftena i Bibeln upprepas otaliga gånger i Gamla Testamentet och handlar om mjölk: Jag ska föra er in i "ett land som flödar av mjölk...".
Jag fick också  en ny kamera i födelsedagspresent. Jag räknar med att det ska bli bättre bildkvalitet på bilderna på rupeba.se. Hittills har jag tagit bilderna med min mobiltelefon.

Naturligtvis har också mötena i Arena Riga med Franklin Graham satt sin prägel på veckan som gått. Jag har skrivit ett antal inlägg om detta under veckan. Igår kväll kom vi inte in. Vi var där i god tid och det var alldeles fullpackat. Vi var på gången till den översta läktaren men vi kom inte in. Då vi gick ned för alla trapporna var det nästan omöjligt att komma ut eftersom det var så packat med människor som försökte komma in. Det är gott att folk är ivriga att komma till gudstjänst.
En liten del avbussparkeringen utanför ARena Riga

Men om jag lyfter blicken från horisonten från mitt sovrumsfönster kan jag konstatera att det pågår en systematisk förföljelse av kristna i Irak. Stefan Gustavsson skriver på SEA:s hemsida (Svenska Evangeliska Alliansen): "Sedan det blodiga gisslandramat i söndags när al-Qaidas irakiska gren dödade över 50 gudstjänstbesökare i Vår frus befrielsekyrka i Bagdad, riskerar den kristna minoriteten att utsättas för ännu mer våld. Al-Qaida pekar nu ut alla kristna i Irak som måltavlor var de än befinner sig. Enligt experter är syftet att eliminera den kristna närvaron i landet antingen genom att döda de troende eller få dem till att förkasta sin tro eller fly."
Flera länder i Europa har redan stoppat utvisningarna av kristna till Irak på grund av detta. Tidningen Dagen och SEA ställer samma krav på den svenska regeringen. Om du vill stödja kampanjen kan du skriva under här.

Nu är det söndagsmorgon och det är dags att gå på förmiddagsgudstjänst på Riga 1 om några timmar. Senare på dagen är det avslutningsmöte på mötesserien med Franklin Graham i Arena Riga.

Och så vill jag önska dig, och de kristna i Irak som fortfarande lever, en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar