8 nov. 2010

Utmanande förkunnelse av Franklin Graham

Mötesserien i Arena Riga med Franklin Graham är nu över. Det var säkert få som trodde att det skulle vara möjligt att fylla arenan. Men alla förväntningar överträffades. Tyvärr, kan man kanske säga, för många ofrälsta fick vända och gå hem på grund av platsbrist.
Franklin Graham predikade utmanande och ville tydliggöra att vi alla är syndare och beroende av Guds förlåtelse. Fritt återgivet sa han ungefär så här:
"Det är brottsligt att mörda i både Lettland och USA. Ändå finns det många mördare här i arenan i kväll. Alla som har gjort abort."
Sedan fortsatte han att tala om de goda nyheterna för oss alla som är syndare. "Det finns förlåtelse! Vi kan få upprättelse för vad som varit. Vi kan få en ny start."
Graham fortsatte sedan säga samma sak om samboskap och att Gud kan förlåta även det.

Man kanske kan tycka att det är drastiskt att uttrycka sig så. Men å andra sidan är det omöjligt att inbjuda till förlåtelse och frälsning till människor som inte kan förstå att de gjort något fel.

Satans stora lögn är att det inte finns något som är rätt eller fel. Och finns det inget som är rätt, kan man inte heller synda. Och har man inte syndat finns det inget behov av förlåtelse och då dog Jesus på korset helt i onödan.

Men sanningen är den att vi alla har syndat och är i behov av förlåtelse från Gud, och fortsätter vi att undvika att förkunna om synd, gör vi det omöjligt för människor att uppleva sitt behov av befrielse. Då går de bara omkring och känner sig fördömda och skuldtyngda utan att veta varför. Men om vi vet att det heter synd, finns det ett botemedel mot synden. Frölåtelse genom Jesu blod.

Mer om Festivalen. Du kan se filmklipp från Festivalen i Riga om du går till den engelska sidan.

1 kommentar:

  1. Beträffande aborter:
    Nu är du ny i Lettland och känner förstås inte till förhållandena. Under sovjettiden hade man en generös inställning till aborter, något som naturligtvis påverkar inställningen än idag. Dessutom finns det en utbredd fattigdom i landet, de unga flickor som blivit gravida, ofta efter övergrepp, hur skall de kunna ta hand om och försörja ett litet barn? Är det rätt att inför en stor publik stå och slunga ut beskyllningar om mord när högst sannolikt ett stort antal kvinnor i denna har genomgått en abort av skäl som jag angett ovan?

    Det är så lätt att utifrån sitt eget liv fördöma andra. Då är det dags för självprövning. Det finns många andra saker som är hinder för frälsning, t ex ett liv i lyx - vilket talaren tydligen helt lyckades bortse från!

    Nej, lämna kontoret, kliv ut på gatan och in i verkligheten!

    Drygt tjugo års kontakter med Lettland och lettiskt samhällsliv har lärt mig att det är först när man vågar rulla upp ärmarna och stoppa ner händerna i skiten som man lär sig något om landet och de fattigas villkor.

    AvB

    SvaraRadera