6 feb. 2010

Söndagsmorgon i Riga den 7 februari


Den gångna veckan har huvudsakligen bestått av NLDI-kursen i Jurmala. NLDI betyder Nordic Leadership Development Institute och arrangeras av Frälsningsarmén i de nordiska länderna.
Deltagarna samlas en vecka per termin under en tvåårsperiod. Kursen startade vårteminen 2009 i Norge. Höstterminens samling var i Finland. Denna gång var det Svensk/Lettiska territoriet som var värd och kursen hölls utanför Riga i Jurmala.

Det har varit en fantastisk vecka med många olika föreläsare som kommit och gått.
Här kommer några av programinslagen. Victor Poke talade om fenomenet Emerging Church, Mona Stockman om Deeper Spiritual Life, Lars Mörling talade om den islamska utmaningen, Judith Payne talade om hur man tacklar förändringar, Clive Adams talade om etiska utmaningar som kristen idag. Dessutom hade Rut föreläsningar om post-modernismen och jag hade några timmar om samma ämne som Mona, Deeper Spiritual Life.


En av höjdpunkterna i veckan var onsdagskvällen då vi lämnade hotellet i Jurmala och reste in till Riga och var med om gudstjänsten på Riga 2.

Nu har de flesta deltagarna åkt hem. Regionchefen i Georgien, Bradley Caldwell är fortfarande kvar och ska följa med oss på Gudstjänsten på Riga 1 idag.

Vill du veta mer om NLDI-kursen kan du läsa mer på NLDI:s hemsida: www.sa-nldi.info


Jostein Nielsen leder kursavslutningenNästa vecka kommer fort på med ledardag i Riga på tisdagen, då alla ledarna från Frälsningsarméns arbete i Lettland samlas för en dag med information, samtal, bibelstudier och bön. Onsdagen har vi intervjudag med sökande till officersutbildningen som startar i september. I den kommande helgen ska Rut och jag leda en bibelhelg i Egersund i Norge.

Det ser inte ut som om det skulle vara svårt att få den veckan att gå heller.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar