30 jan. 2010

Söndagsmorgon i Riga den 31 januari

En händelserik vecka är på vå väg att avslutas. Så även den första månaden av januari. En tolvtedel av året har gått. Och jag som just börjat vänja mig vid att skriva 2010.

I onsdags var det invigningshögtid för det nya kriscentret på Skangal. Lokal-TV var där och filmade. Det var säkert flera av oss som klentroget frågade oss om det skulle komma några mammor med barn dit med tanke på kommunernas dåliga ekonomi...

Dagen efter var det samling för Skangals vänner i Stockholm. Vi reste dit på eftermiddagen. På torsdagsförmiddagen satt vi och drack kaffe med personalen på HK i Riga kl.11.00. Nästa dag satt vi också och drack förmiddagskaffe med personalen i Riga som om ingenting hade hänt. Men mellan de två kaffepauserna hade vi hunnit vara i Stockholm och varit med om ett styrelsemöte, ett högtidsmöte för Skangals vänner och ett besök hos yngste sonen, hans fru och deras lilla dotter som kommer att fylla ett år om några månader.

Yngste sonen och hans hustru får ursäkta, men det var barnbarnet som stod i centrum under det besöket.

Tillbaka på HK fick vi höra att lokal-TV-inslaget från Skangal en dag senare hade visats på nationell TV. Genom TV-programmet hade vi redan fått vår första placering. En kommun hade bokat plats för en mamma med barn. Lite senare kom nästa besked: ännu en placering. Vi ber att det nya kriscentret ska få bli den oas för familjer i kris som vi har drömt om.

Idag är det det sabbatsdag. Vi har ingenting inbokat i vår kalender, så vi räknar med att ta ett steg tillbaka och ladda för den kommande veckan. Då har vi ansvaret för de praktiska arrangemangen kring en internationell ledarutvecklingskurs utanför Riga. Det kommer deltagare från Danmnark, Norge, Sverige, Finland, Lettland, Ryssland och jag tror även från Moldavien. Förutom de praktiska arrangemangen kommer både Rut och jag att ansvara för ett antal föreläsningar. Så det ser ut som om vi inte kommer att ha några fritidsproblem nästa vecka heller.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

2 kommentarer:

 1. Alltid roligt att läsa vad som händer i Lettland. Gällande kursen kommer det inga moldaver, man väl två från Georgien.

  Hälsningar,
  Erik

  SvaraRadera
 2. Hej Peter!

  Bor sen i november i Riga med man och barn. Jag har samlat ihop lite barnkläder (mest små storlekar) och leksaker som jag gärna skänker till behövande. Det är ett antal kartonger och säckar. Du verkar ha koll på var sakerna bäst kan komma till användning så du får gärna kontakta mig.
  Vill inte skriva ut mitt nr här men du får gärna börja med att mejla. angelica@liljevall.com

  Ser fram emot att höra ifrån dig!

  Vänliga hälsningar
  Angelica

  SvaraRadera