14 jan. 2010

Drömmar går i uppfyllelse

I går skrev vi hyreskontrakt för vårt Half-Way-House i Riga. Sedan i september förra året har vi varit starkt medvetna om behovet och sökt olika väga att göra det till verklighet.

Vi hyr en trerumslägenhet där vi räknar med att sex killar ska bo. Målgruppen är de nyfrälsta rekryterna och soldaterna på Riga 2. Gruppen består av ca tjugo killar där de flesta är hemlösa. Ett par av dem har under den kalla perioden fått bo på golvet i kårens duschrum.

Dessa killar har kunnat klara sig nyktra och utan droger en längre tid även om de har bott på gatan eller i tillfälliga härbärgen där spriten flödar. Därför tror vi att de kommer att klara sig bra i lägenheten som ligger på synavstånd från kåren och där kårledaren kommer att ha daglig tillsyn.

Frälsningsarmén driver hundratals härbärgen och andra boenden för missbrukare över hela världen, men jag tror att det är unikt att vi öppnar ett Half-Way-House utan att anställa någon personal.

Kostnaden för lägenheten är 100 lats per månad (ca 1.500 Svenska Kronor). Därtill kommer skatt och avgift för värme och el, så slutsumman blir nästan den dubbla. Några av killarna har någon form av socialt bidrag och kommer att betala en egenavgift.

Nu söker vi en kår eller församling som kan åta sig att betala 1.500 koronor i månaden för att dessa sex killar ska få någonstans att bo. Tag gärna kontakt med oss så berättar vi mer. info@rupeba.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar