24 jan. 2010

"Radikal och andefylld"

Så var det dags för soldatinvigning på Riga 1. Fyra nya soldater och tre civilmedlemmar. Jag talade före mötet med en av lärarna på RIBI (Riga International Bible Institute) och han sa att det var unikt för att vara en församlinga i Lettland att man kunde välkomna sju nya unga medlemmar.
Då kårledaren Sarah Ilsters talade om vad det innebär att vara soldat i Frälsnigsnarmén använde hon två beskrivande ord: "Radikal och andefylld". Alla fyra nya soldaterna gav sitt personliga vittnesbörd om sin väg till tro och sitt beslut att bli soldater i Frälsningarmén.

De var alla iklädda uniformer som hade kommit till oss en vecka tidigare genom Sven och Glad Ljungsholms leverans från Exeter kår i England.

Det var den femte soldatinvigningen i Lettland under det senaste halvåret och 14 nya soldater har invigts under den tiden (Se ett bildsvep över soldatinvigningarna).

Samtidigt hälsades tre ungdomar välkoma som civilmedlemmar. Mötet hade då redan pågått länge och kårledaren sa till de nya civilmedlemmarna att de fick vänta med sina vittnesbörd tills de blivit soldater.
I gudstjänsten medverkade också kårens dansgrupp med ett inslag. Du kan se inslaget här från YouTube:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar