16 jan. 2010

Söndagsmorgon i Riga den 17 januari

Söndagsmorgon igen! Det känns som de kommer ofta nu för tiden. Kylan håller i sig. Som mest hade vi -23 grader i tisdags då vi var på väg till Skangal till ledardagarna.

Som sagt så hade vi ledardagar tisdag-onsdag den här veckan. Du kan läsa rapporter därifrån här och här.

På torsdagen hade vi besök av chefsekreterare Kristina Frisk för vårt månatliga samtal. En annan höjdpunkt samma dag var att vi kunde skriva under hyreskontraktet för lägenheten där vi ska ha vårt Half-Way-House. Du kan läsa mer om det här.

I fredags kom Sven och Gladys Ljungholm från England på besök. De hade bilen fullpackad med kläder och ett femtiotal uniformer. Nu gäller det bara att hitta människor att fylla dem med. De första kommer redan nästa söndag då vi har soldatinvigning på Riga 1.

Sven och Gladys har en veckas semester och tog färjan från England till Esbjerg i Danmnark. Körde sedan genom Danmnark och Sverige. Fortsatte med färjan mellan Stockholm och Riga. På natten mellan måndag och tisdag tar de färjan mellan Riga och Travemunde, kör sedan till Holland och tar därefter den sista färjan tillbaka till England. Ett ovanligt sätt att fira semester på.

På vägen till den första färjan i England stannade de på söndagsmötet på en av de stora kårerna i England. Sven fick tillfälle att berätta om situationen i Lettland och om deras hjälpsändning. Efter mötet kom ledaren för kören med tårar i ögonen, tog av sig sina skor och bad att få skicka med dem till Lettland. Samma sak gjorde en av hornmusikanterna. Jag vet inte om de sedan gick hem i strumplästen eller inte. Det glömde jag att fråga om.

I lördags tog jag med Sven och Glad till mötet på Riga 2 och idag söndag kör de upp till Seda och Sarkani. Två utposter som de tidigare har skänkt pengar till.

Rut och jag startar idag tidigt på söndagsmorgonen för att köra de fyra timmarna till Daugavpils för att leda förmiddagsmötet där. Det blir en heldag. Det blir lika långt att köra hem på eftermiddagen.

Samtidigt har regionen denna helg en samling under temat "Design for life", där vi har samlat ca femton personer från hela Lettland till en helg på Skangal, som handlar om att finna Guds plan för sitt liv.

Sedan blir det måndag igen och en ny arbetsvecka börjar. Jag önskar dig en välsignad vecka.

Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar