3 dec. 2009

Söndagsmorgon i Riga den 6 december

Så var det söndagsmorgon igen. Den andra advent. Dags för veckans återblick och summering.

Under veckan har vi nåtts om den tragiska nyheten om sexövergrepp på barn på en av Frälsningsarméns förskolor. Läs inlägget från i fredags>> . Det är så tragiskt för så många att man nästan inte orkar ta in det. Men vi får fortsätta att be för alla berörda.

PR/Media
I måndags redovisade en av våra många tillsatta arbetsgrupper, PR/Media-gruppen, sitt arbete för vårt Strategy-Board. Frälsningsarmén är i Lettland relativt okänd och vi behöver bättra på kunskapen om Frälsningsarmén för att underlätta vårt samarbete med myndigheter, näringsliv och männniskor vi är till för. Gruppen har redan åstadkommit mycket. Bland annat två artiklar i olika lettiska tidningar:
Intervju i Latvijas Avize
Nytt reportage i Lettlands största kristna tidning

Terminens sista ledardag
Vi har även under veckan haft terminens sista ledarsamling. Vi samlar en dag varje månad alla ledare till en dag av undervisning, bön och information. Under ledardagarna i höst har vi fokuserat på frälsning. Vi är en Frälsningsarmé och vårt uppdrag är att människor ska bli frälsta.

Kampen mot tiden

För att komma in på vår innergård med våra FA-bilar måste vi åka genom en port på en granngata (som vi betalar månadshyra för att få köra igenom). Vidare måste vi köra över en skolgård (där det ibland pågår fotbollsmatcher och andra rast- och gymnastikaktiviteter). Det är inte alltid det är möjligt för oss att komma in eller ut med våra bilar.
Därför planerar vi att öppna en egen passage genom Frälsningsarméns hus. Det var så huset byggdes en gång i tiden, men under sovjettiden stängdes den passagen.
För att förbereda infarten måste vi stenlägga en annan del av innergården än den vi nu parkerar på.
Det har varit en kamp med tiden. Snart kommer kylan och snön och då måste stenläggningsarbetet avslutas. Kanske ända fram till våren. Arbetarena har arbetat hårt under långa dagar. Blden under togs i torsdags. En av arbetarna ligger på knä. Antingen ber han eller också lägger han sten. Jag tror att bägge sakerna behövs.

Besök
En höjdpunkt i veckan är att vår yngste son, hans fantastiska fru och deras fantastiska dotter är på besök under helgen. Det är inte så ofta som vi får möjlighet att träffas nu för tiden, men det är lika fantastiskt varje gång. Dottern håller fortfarande på att ta sig igenom sitt första levnadsår och det händer så mycket mellan varje gång vi träffas.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar