13 dec. 2009

Söndagsmorgon i Frufällan den 13 december

Veckan började med en rejäl magsjuka. Det började redan under förra helgen då vi hade besök av yngste sonen med familj. Jag var sängliggande flera dagar och fick inte se så mycket av besöket.

På tisdagen var jag tillbaka på spelplanen igen och då var det sammanträden både förmiddag och eftermiddag.

På onsdagen gjorde vårt ”Finance & Property Board” en dagsutflykt till nordöstra delen av landet för att se på expansionsmöjlighter för verksamheterna i Seda och Sarkani. I Seda hade vi soldatinvigning för ett par söndagar sedan. Lokalen är på knappt 20 kvadratmeter och där var samlade över 35 personer för att vara med på högtiden. Många fick naturligtvis stå under gudstjänsten och flera fick stå ute i den trånga hallen för att försöka se och höra något. Några fick till och med stå utanför och titta in genom fönstren. Efter nyår ser det ut som om vi kan få möjlighet att ta över hela byggnaden. Idag finns det i byggnaden en läkarcentral med ett samlingsrum och flera kontor. Vi fick möta både representanter för den lokala förvaltningen i Seda och för storkommunen Strengi. Kommunens representanter talade mycket uppskattande om Frälsningsarméns arbete i Seda.

Därefter åkte vi vidare till Sarkani. Där bedriver Frälsningsarmén sin verksamhet i en utkyld liten lägenhet på andra våningen utan vatten. Kårledarens önskemål är att vi i stället ska få hyra två lägenheter i våningen under som står tomma. Den ena våningen har vatten. I den andra finns en toalett, men den är inte ansluten till systemet och det är osäkert om det överhuvudtaget finns några rör. Sarkani är en totalt förslummad by bestående av några tvåvåningshus på en åker. Hyran per lägenhet är inte oöverkomlig. Åtta Lat per månad (ca 120 SEK). Hälften av lägenheterna är tomma. Ingen vill bo där frivilligt.
En annan orsak till att vi vill flytta ned verksamheten en trappa är att taket har börjat läcka i övervåningen och att det förmodligen tar ett tag innan vattnet når ned till undervåningen. Vi kommer att kontakta kommunen för att försöka få ett hyresavtal på lägenheterna.

Efter torsdagens sammanträden tog vi kvällsflyget till Stockholm för att kunna vara på sammanträde på HK under fredagsförmiddagen.

Rubriken på denna bloggpost är ”Söndagsmorgon i Frufällan”. Någon kanske undrar vad Frufällan är för något, var ligger det och vad vi har där att göra?

Orsaken till besöket i Frufällan är ett barndop i Kinna. Det är mellansonens förstfödda som ska döpas och eftersom svärdotterns föräldrar bor i Kinna, och äldste sonens familj bor i Frufällan (mellan Borås och Fristad), och att vi kunde samåka med yngste sonen som bor i Stockholm så var Kinna en ganska passande plats. Det var andra dagen i år som hela familjen var samlad. Den första gången var en sommardag i Varberg.

Nu är det, som sagt, söndagsmorgon i Frufällan och familjegudstjänsten i Fristad väntar. Dessutom är det lucia idag och på bilden är det ett av barnbarnen som agerar lucia (Fotograf: Johanna Baronowsky).

Efter gudstjänsten bär det av tillbaka till Stockholm med bil. Ytterligare ett sammanträde måndag morgon och därefter tillbaka hem till Riga.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar