25 dec. 2011

Juldagsmorgon i Riga den 25 december

"Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. Ty idag har frälsare blivit född åt er..."  (Luk 2:10-11 FB)

En stor glädje för hela folket! Även om det gällde hela folket  var det inte så många som visste om det. De allra flesta låg och sov och trodde det vare en helt vanlig natt. det var bara några herdar som råkade finnas i närheten som förstod. Och sedan var det några visa män långt bortifrån som förstod. Och sedan var det kanske också Herodes som förstod att något livsförvandlande hände, för han gjorde allt han kunde för att stoppa det.

Då vi idag så många hundra år senare samlas för att minnas det fantastiska som hände är det nästan likadant. De flesta vet inte om det. Några har glömt det och några har kanske aldrig vetat om det. Jag tror att det behövs några änglar också idag som sjunger lovsången till Herren och som går ut och berättar den goda nyheten för dem som inget vet. Du kanske är en av dessa änglar. Eller du kanske ska bli...

Julveckan börjar närma sig sitt slut. En intensiv vecka som lysts upp av många julfester. I onsdags var det Patverums julfest. Patverums är en en eftermiddagsverksamhet för barn från familjer som har det svårt på olika sätt. Barnen framförde ett strålande skådespel om hur man kan finna svaren på livets frågor i Bibeln. Skådespelet var skrivet av en av personlen på Patverums.
Julspel på Patverums

Nästa dag var det julfest på Bernhemmet i Riga. Det var lite mer vemodigt. Det var sista gången barnhemmet firade jul. Vid årsskiftet stängs barnhemmet. Orsaken kan dock vara lite mer positiv. Behovet av barnhemsplatser har minskat. I Januari startar vi en ny verksamhet i barnhemmets lokaler. En verksamhet liknande den på Patverums.
Evangeliet presenterades på barnhemmet av en grupp clowner

I fredags var det Skangals tur. Julfesten var, som vanligt en stor högtid med många människor samlade i skolbyggnaden.
Julfest på Skangal

På julafton i lördags reste vi ut till västkusten för att fira jul tillsammans med kåren i Liepaja.
 Lokalen i Liepaja far fylld redan tjugo minuter före mötet då vi anlände
 Flickkören sjöng vackert
 Alla barnen sjöng och framförde ett storslaget skådespel
 Juklappar från Sverige
 Kvällen avslutades stämningsfullt

Och i morgon, annandagen, avslutas julfirandet för vår del med en julgudstjänst på fängelset i Riga.

God fortsättning på helgerna och ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar