11 dec. 2011

Söndagsmorgon i Riga den 11 december

Så var det söndag igen. Vintern har inte riktigt kommit sig ännu. Det har kommit lite snöblaskigt regn, men det är allt.

I onsdags medverkade Rut och jag på gudstjänsten på Riga 2 kår. Det var som vanligt fullsatt med ca 120 personer. Vi sjöng duett på ryska, spelade kornett och piano och predikade.

I fredags var vi inbjudna till Luciafirande på svenska ambassaden. Där träffade vi många kända och okända. På den här bilden är vi tillsammans med den tidigare presidenten i Lettland, Valdis Zatlers (fotograf: den svenske ambassadören Mats Staffansson).
Då ambassadören presenterade oss för expresidenten sa Zatlers omedelbart adressen till vårt högkvarter: Bruninieku 10A. Det visade sig att Zatlers under sina tonår tillbringade mycket tid i vårt hus, där han spelade i ett rockband. Vårt hus var på den tiden (under den sovjetiska ockupationen) ockuperat av Byggarbetsfacket.

På lördagskvällen var det en stor konsert i domkyrkan i centrala Riga. Frälsningsarmén hade fått tillstånd att stå i foajén med en julgryta och den svenske ambassadören uppmanade i sitt tal konsertpublikan att ge en gåva till Frälsningsarméns arbete i Lettland. Allt detta tack vare aktiva medlemmar i vårt nystartade Advisory Board (rådgivande nämnd).
 Julgrytan i Domkyrkan

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå ned till förmiddagsgudstjänsten på Riga 1 kår.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar