16 aug. 2011

Mötesresa till västkusten

I söndags hade vi en heldags mötesresa till den lettiska västkusten. Vi började med förmiddagsmöte i Liepaja. Kåren i Liepaja invigde 12 nya medlemmar förra sommaren, fem soldater och sju civilmedlemmar. En av de nya soldaterna har nu blivit antagen som kandidat och ska börja sina studier på officersskolan i januari 2012.

Efter mötet i Liepaja åkte vi några mil tillbaka mot Riga för att ha eftermiddagsmötet i Ilmaja. Ilmaja består av en järnvägsstation och två-tre hus. I ett av husen har vi en utpost som drivs av snart 80-åriga Arja Bergman.
Ilmaja är en utpost med femton civilmedlemmar. Vad vi inte visste då vi kom till Ilmaja var att verksamheten i Ilmaja nu fyllde tolv år. Jag vet inte om det är så vanligt att fira tolvårsjubileum, men födelsedagsfest var det i alla fall. Med en jättetårta:
Vad vi inte heller visste var att Arja hade planerat att vi skulle ha barnvälsignelse i Ilmaja. Då vi stannade bilen på gården fråga Arja "Kan ni välsigna barnen?". Javisst, vi hoppas att vi ska välsigna alla som kommer, tänkte jag, men det var alltså barnvälsignelse det handlade om. Fyra barn bars fram av sina föräldrar för barnvälsignelsen.
Efter gudstjänsten var det middag med tårta som efterrätt, därefter fotografering och blomsterutdelning enligt lettisk sed.
/PB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar