1 maj 2011

Söndagsmorgon i Moss den 1 maj

Jag vaknar till en tidig söndagsmorgon i Moss på Frälsningsarméns folkhögskola på Jelöy i Norge. För 25 år sedan bodde vi här. I nio år var detta vår arbetsplats. Detta är platsen där våra barn växte upp. I dag är det mellansonen som bor här med sin familj och arbetar som lärare på skolan.

Vi kom igår kväll och åker tillbaka till Riga i kväll. Ett dygn tillsammans med yngsta barnbarnet som ska fylla två år om någon månad. Vi har inte sett henne på ett halvår så bara det var värt resan. Sedan var det ju fint att få se hennes föräldrar också.

Den här veckan har vi haft katastrofkurs i Riga. Robert Tuftström från Sverige, med erfarenhet från Haiti och många andra katastrofområden, har varit på besök för en tredagarskurs. Vi är på väg att sätta upp ett katastrofteam som ska kunna vara beredda att ställa upp vid eventuellt framtida behov i Lettland.
 Robert Tuftström...
...och kursdeltagarna

Vi får också uppmuntrande rapporter om att folk blivit frälsta på olika platser i Lettland. En av kårerna hade soldatinvigning förra lördagen. Det var två nya soldater. Två månader före soldatinvigningen ringde polisen till kårledaren och sa att de hade gripit en man som påstod att han var rekryt i Frälsningsarmén och som gett polisen numret till kåren. Kårledaren frågade vad han hade gjort för brottsligt och fick svaret att det handlade om något som hänt för fem år sedan. Sedan sa polisen att de hade känt till mannen i många år, men att han nu verkade helt förändrad. Polisen frågade kårledaren: "Tror ni att vi kan släppa honom nu eftersom det verkar som om han är helt förändrad?" Kårledaren svarade att det tyckte han att polisen kunde göra och så blev mannen fri och soldat förra veckan.

Ett annat glädjebud från veckan som gått! Vi har fått tillståndet att ha friluftsmöten i Riga! I den största centrala parken på den stora scenen ska Frälsningsarmén få ha sex friluftsmöten på fredagskvällarna i maj och juni. Riga Staff Songsters ska sjunga, vi ska ha vittnesbörd, Irina och Andrejs ska sjunga, kadetterna ska ha drama, vi kommer att dela ut handaffischer med inbjudan till våra gudstjänster. Räkna med att det kommer en rapport från det i nästa "Söndagsmorgon".

Till dess önskar jag dig en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar