23 apr. 2011

Påskdagsmorgon i Riga den 24 april

Idag har jag goda nyheter: JESUS ÄR UPPSTÅNDEN! Det kommer förmodligen inte som någon överraskning, men det är påskveckans höjdpunkt. Från lidande och död till uppståndelse och härlighet.

Förra söndagen hade vi besök av ledarna från Frälsningsarmén i de nordiska länderna, samt Östra Europa. Efter gudstjänsten fick de möjlighet att gå runt och se på Riga. Här är hela gruppen samlad efter söndagslunchen:
På tisdagen var vi på årsmöte för LEA, Lettlands Evangeliska Allians. En organisatikon som samlar de evangeliska kyrkorna i Lettland. Motsvarande organisationer finns i de flesta europeiska länder, i Sverige heter den SEA och är ofta citerad på denna sida.
I onsdags tog vi några timmar ledigt och åkte ut till Jurmalastranden för en promenad. Det gav verkligen en försmak av att sommaren är på väg.

I torsdags började påskfirandet på kåren. Det var en samling där vi återupplevde de dubbla påskbudskapen. Befrielsen ur slaveriet i Egypten och Jesu sista kväll tillsammans med lärjungarna. Ett femtiotal personer i alla åldrar hade samlats denna skärtorsdagskväll.
Kvällen innehöll återberättande av bibelberättelserna från både gamla och nya testamentet, Sång och dans, smakupplevelser av de ingredienser som fanns med då Jesus firade påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar. Vi tvättade inte varandras fötter, men väl varandras händer:
Efter nästan tre timmar tillsammans kunde vi alla återvända hem med många minnen att begrunda.

Därefter började vår "Påskturné" tillsammans med Ewa och Johnny Kleman.
långfredagen hade vi gudstjänst på Riga första kår.
Påskafton reste vi upp till den nordöstraste hörnet av Lettland, till Seda. På vägen hem besökte vi Skangal och Sarkani.
Och idag, Påskdagen,  är det tidig söndagsmorgon och vi är snart på väg till den allra västligaste platsen i Lettland. Liepaja, där vi ska ha påskdagsgudstjänt.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar