3 apr. 2011

Söndagsmorgon i Riga den 3 april

Söndag igen efter en intensiv vecka!
Förra söndagen reste Rut och jag ned till Bauska för söndagsgudstjänsten. Lokalen var välfylld och man fick ställa in extrastolar innan mötet kunde börja. Under gudstjänsten sjöng Rut och jag duett på lettiska och folket påstod till och med att de förstod orden vi sjöng. Dessutom sjöng Bauskasångarna en sång på svenska. Vi förstod vad de sjöng, även om de förmodligen inte förstod det själva. Det var ett gott möte och många kom fram till förbön i eftermötet.
I torsdags var det dags igen att resa ned till Bauska för att medverka Hemförbundet. Rut och jag hade ett potporri med sånger och vittnesbörd från vårt liv.
Hemförbundet i Bauska
Mellan de två besöken i Bauska hade vi möte på Riga 2 i onsdags. För första gången sjöng vi duett på ryska. Vi kan inte läsa ryska bokstäver så vi hade fått hjälp på kontoret att få den ryska texten nedskriven med våra bokstäver. Som vanligt var det en stor och engagerad grupp människor på gudstjänsten.
Bilden är från ett tidigare mötesbesök på Riga 2
I lördags var det dags för det stora arrangemanget Bibelolympiaden för barn, med deltagare från hela landet. Det kommer ett inlägg från den samlingen under veckan som kommer.
Bild från Bibelolympiaden 2011

Lördagskvällen avslutades med bönemöte på Riga 1. Första timmen tillbringades i tillbedjan och förbön för varandra. Sen andra timmen bad vi för människor som ännu inte blivit frälsta.

Under veckan har Rut och jag även celebrerat att det var 42 år sedan vi gifte oss i Borgs kyrka utanför Norrköping. Det blev naturligtvis blommor och middag.
Tulpaner på bröllopsdagen
Lite mer diskret firade hemsidan rupeba.se sin treårsdag den 1 april. Tack för alla uppmuntrande hälsningar i gästboken och på mail.

Nu är det söndagsmorgon och nu är vi strax på väg till Iecava för söndagsgudstjänsten. På väg dit ska vi hämta två kadetter på Officersskolan som ska medverka i gudstjänsten.

Och sedan är det dags för en ny vecka. Jag önskar att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

2 kommentarer:

  1. Hjärtliga gratulationer på bröllopsdagen önskar er brudnäbb. Jag följer er varje vecka i ert fantastiska arbete

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för hälsningen, kära brudnäbb. Även du måste ha blivit 42 år äldre sedan den dagen. Lev väl!!
    /Peter

    SvaraRadera