22 maj 2011

Söndagsmorgon den 22 maj

Söndagsmorgon. Ännu en innehållsrik vecka har gått.

I tisdags hade vi vår månatliga ledarsamling i Riga. Våra officerare, kadetter och institutionsledare samlas en dag per månad för information, överläggningar och uppbyggelse. Men den här samlingen var historisk. Ledarna från de övriga Baltiska länderna deltog också. Det var en allt igenom positiv och givande dag. Vi fick berätta för varandra och ställa frågor och lära av varandra. Regionchefen i Estland, Daniel Henderson inledde med morgonbön och berättade sedan om arbetet i Estland. Joakim Storck från Klaipeda kår i Litauen berättade om det växande arbetet på den enda kåren i Litauen, som ligger i Klaipeda. Jag berättade om Lettland och Norm Beckett hade ett uppbyggande bibelstudium.
Resten av dagen ägnades åt samtal i grupper och av förbön.
Ledardag i Riga. Se fler bilder här>

I veckan fick vi också månadsrapporten från vårt nya Sociala center. Den innehöll många gripande berättelser om de familjer man besöker och lite statistik om vad de uträttat på en månad:
-Under mars månad har 777 människor besökt centret
-48 människor har fått rådgivning
-Vi har serverat 400 portioner mat
-90 människor har duschat
-50 människor har tvättat kläder
-42 familjer har fått hembesök
-64 familjer har fått matpaket
-60 människor har deltagit i smågrupper på centret
-4 männsikor har blivit pånyttfödda
-14 sjuka har fått förbön
Låt oss fortsätta att be för centret och för dem som arbetar där.

I fredags var det dags igen för vårt friluftsmöte i Vermanes-parken i centrala Riga. Bilderna nedanför fick jag från en mötesbesökare som var med på det förra friluftsmötet. Bilder på fredagens möte kommer senare i veckan. Det var ett fantastiskt möte. Lovsångsgruppen från Riga 1 sjöng. Irina och Andrejs, sjöng. Två drama spelades upp. Ett från Riga 2 och ett från kadetterna. Solen sken. Många människor satt och lyssnade. Frälsningssoldaterna delade ut handaffischer med inbjudan till gudstjänsterna på Riga-kårerna.
Friluftsmöte i Vermanes Park. Se fler bilder här>
Som sagt, det kommer fler bilder och filmklipp från friluftsmötet under veckan. Det tar lite tid att ladda ner filmerna.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar