20 mars 2011

Söndagsmorgon i Riga den 20 mars

Jag trodde våren var på väg. Men i lördags då jag vaknade var allt vitt och det snöade för fullt. Men jag ger inte upp hoppet. Vår bokförare har sagt att våren kommer på måndag, och han brukar ha rätt då det gäller vädret.

Förra söndagen fick vi uppleva den andliga våren bryta igenom hos flera personer. Vi hade möte på en kår i en liten by på landet. I slutet av mötet sa kårledaren att om det var någon som ville bli frälst kunde de bara stanna kvar efter mötet så skulle vi be för var och en individuellt. Fyra personer ställde sig att vänta. De fick stå där och vänta länge till hela församlingen hade gått hem. Och sedan bad vi för dem. Två män och två kvinnor. En av kvinnorna var en gammal dam. Kårledaren berättade innan vi skulle be för henne att det var kårledarens gamla skolfröken. Fyra människor frälsta! Stor glädje i himmelen och på jorden.

Under veckan har det också varit stor uppståndelse i bloggvärlden över Rob Bells nya bok "Love Wins". Rob Bell är en av de tongivande inom det som kallas Emerging Church. För ett år sedan publicerade vi ett antal kritiska artiklar till Emerging Church. De ligger kvar i högerspalten på startsidan på rupeba.se om du vill läsa vad som skrevs då.

Under veckan har jag också lagt in några inlägg om Rob Bell och Emerging Church. Om du inte har läst dem finns länkarna samlade här:
Allvarliga frågor om Rob Bell
Rob Bell om helvetet
Emerging Church och Bibeln
Det finns även ett antal artiklar på den engelska sidan för den som läser engelska.

Min huvudinvändning mot Emerging Church är att man inte tror på Bibeln som Guds ord. Jag tror till exempel att en företrädare för Emerging Church inte håller med om Frälsningsarméns första trosartikel:
"Vi tror att Gamla och Nya testamentets skrifter är givna av Gud genom inspiration och att de allena utgör det gudomliga rättesnöret för kristen tro och kristet liv."
Det kommer nog mer om detta under vecka som kommer.

Annars har veckan varit lugn. Vi har haft tid att vara på kontoret och gjort en hel del av det som måste göras.

Idag är det söndag och idag får vi vara hemma i Riga. Det är snart dags att gå ned till mötet på Riga första kår. Och idag är det en viktig dag. Näst yngsta barnbarnet fyller två år där borta i Sverige.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar