13 mars 2011

Söndagsmorgon i Riga den 13 mars

Nu kan man börja ana det. Vintern kommer att släppa sitt grepp. Det kommer en ny vår. Vi har inte sett det ännu, men vi märker tentenserna till att det måste komma nu. Snösmältning, lite vårregn och "vårvindar friska".
Efter vår kommer sommar. Då brukar Rut och jag ta fram våra handdukar och gå ned till stranden. (Bilden är från vårt familjeläger för något år sedan. Vi har inte tagit fram badhanddukarna ännu för i år, men vi har börjat drömma om sommaren).

I början av veckan mötte vi vårt "Strategy board" och delade med varandra vad vi förväntade oss av det året som fortfarande är i sin början.

Jag har för min del har en tid haft en ingivelse av att detta år kommer att bli ett segerrikt år för Frälsningsarmén i Lettland. Förra året var på många sätt ett år då många fick ta ett nytt beslut om att gå vidare med Herren. Vi fick inviga många nya soldater och vi fick åtta nya kadetter till vår officersskola. Men detta var i stor utsträckning folk som redan fanns hos oss. Det nya året kommer att innebära att nya människor blir frälsta. Men, jag har också förstått att året kommer att innebära att vi kommer att möta nya utmaningar och problem i vår verksamhet.

Dagen efter sammanträdet får vi ett mail från en segerrusig kårledare som skriver:
"Halleluja, idag har fyra människor blivit frälsta.
I morgon börjar vi en ny alpha-kurs för dem
".
Och så vitt jag vet har något sådant inte skett på denna kår på flera år. Samma dag börjar små orosmoln dyka upp....

Mot slutet av veckan fick vi besök från Norge. Det var krisgsskolechefen och en kadett som kom till Riga för att diskutera det familjeläger som de norska kadetterna ska ha i sommar i Lettland tillsammans med våra kadetter. I lördags tog vi med besökarna till gudstjänsten på Riga 2 och därefter åkte vi ut till lägergården för att titta på platsen där vi ska genomföra sommarlägret.
 På Riga 2 vittnade kadetten från Norge tolkad av kårledaren...

 ...och kårledaren predikade om att aldrig, aldrig, aldrig ge upp

Nu är det som sagt söndagsmorgon och det blir en tidig start tillsammans med våra gäster från Norge. Vi ska ha söndagsmötet i Liepa som ligger ett par timmars körning från Riga. Och de börjar mötet redan kl.10.00.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

1 kommentar:

  1. Exciting update!

    The UK Mission Team is firming up and look forward to being in Sakarni and Seda in mid-June... looks like there may be 15 or so of us coming your way; Bibles, paint brushes, wrenches and mosquito spray in hand!

    Many blessings, Sven

    SvaraRadera