27 mars 2011

Söndagsmorgon den 27 mars

God morgon. Söndag igen! Ännu en vecka har gått. Men det verkar inte som om våren riktigt förstått att vi hade räknat med att den skulle bryta igenom denna vecka.

rupeba.se har vi under veckan fortsatt att publicera inlägg om Emerging Church. Det kommer fler inlägg under veckan som kommer.

Under veckan fick jag ett e-mail från en församling som berättade om sin verksamhet. Den här veckan lockade man med "Prova på Yoga". Vi hade också under veckan ett inlägg om en församling som inbjuder till "hypnos". Då jag läser sådant får jag känslan av att kyrkan tappat tilltro till sitt eget budskap. Man verkar tro att det inte finns någon dragningskraft i evangeliet och att man därför försöker att locka folk till kyrkan genom att erbjuda helt andra program än det som egentligen borde vara kyrkans bidrag till den generation vi lever i: Frälsning, förlåtelse, pånyttfödelse och ny kraft genom den Helige Ande. Det kanske inte är så konstigt att så många kyrkbänkar står tomma. Vem vill komma till en kyrka som inte längre tror på sitt eget budskap?

Veckan har även inneburit ett besök i Stockholm för olika sammanträden. Vi fick till och med möjlighet att krama om näst yngsta barnbarnet som hunnit fylla två år sedan vi såg henne sist. Yngste sonen, som är pappa till näst yngsta barnbarnet, filmade under vårt besök en intervju i sitt vardagsrum med en före detta missbrukare som hade blivit frälst. Inslaget kommer att visas på Filadelfiakyrkan idag och jag kommer också att lägga ut vittnesbördet på rupeba.se under veckan. Det handlar om något annat än "prova på Yoga". Detta är kärnverksamheten för den kristna kyrkan: Människors frälsning!

Nu är det söndagsmorgon och vi är tillbaka hemma i Riga. Idag ska vi åka ned till Bauska för söndagsgudstjänsten. Sedan är det dags för en ny vecka. Den sista marsveckan. Våren måste vara på väg!

Ha en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar