3 juli 2010

Söndagsmorgon i Riga den 4 juli

Så var det dags för den sista dagen av semestern för den här gången. De allra sista dagarna av semestern har vi varit i Riga och kunnat njuta av de fanstastiska stränderna runt huvudstaden. Här är en bild från stranden i Lilaste, tre mil norr om Riga.
Det har varit en skön semester med mycket gemenskap med barn och barnbarn. Det har varit speciellt uppskattad eftersom tillfällena att möta dem nu för tiden är sällsynta.

Riga är en fantstisk sommarstad. Då vi på kvällarna tar vår promenad genom Rigas gamla stad är den full av restauranger, musik och turister. Vad turisterna inte ser är den oerhörda misär som finns hos så många människor i Lettland i dag. Den delen av befolkningen syns inte på restaurangerna eller i nöjeslivet i galma stan i Riga.

Det första året i Lettland är nu över och nu står vi på tröskeln till det andra året. Det första året har varit fantastiskt på många sätt. Många människor har tagit steget att invigas till frälsningsoldater. Inför det kommande året har vi tillförsikt att Herren ska fortsätta sitt verk i det som han har börjat (Fil 1:6).

Idag börjar Almedalsveckan i Visby. Det blir det femte året som Frälsningsarmén, tillsammans med tidningen Dagen, genomför satsningen (G) som i Gud. De första tre åren var Rut och jag starkt engagerade i (G) som i Gud .
Under den kommande veckan kommer du att kunna läsa om vad som händer under Almedalsveckan här på hemsidan. Hela programmet för veckan hittar du här.
Under den kommande veckan är det många saker som händer. Förutom alla sammanträden, möten med människor och arbete med våra olika projekt kommer det en grupp volontärer från England för att hjälpa till med praktiskt arbete i Sarkani/Skangal/Seda-området. Det blir förmodligen flera rapporter under veckan på den engelska sidan av rupeba.se.

I slutet av veckan planerar vi att resa till västkusten för att vara med om ytterligare en soldatinvigning. Denna gång i Liepaja, vår allra västligaste kår.

Vi räknar med att det kommer att bli en intensiv vecka för oss och vi ber att både din och vår vecka ska bli välsignad.

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar