25 juli 2010

Söndagsmorgon i Riga den 25 juli

Högsommarvärmen fortsätter i Lettland med ett fåtal uppehåll med kraftiga åskskurar.
Den här veckan har kåren i Bauska haft sitt sommarläger på vår lägergård på västkusten av Lettland. Över hundra personer i alla åldrar har varit samlade under veckan för sol, bad, aktiviteter och gudstjänster.
På lördagen reste Rut och jag ut till västkusten för att vara med och hälsa på alla lägerdeltagarna.
På vägen till Västkusten överfalldes vi av ett åskregn som gjorde att vi inte kunde se längre än tio meter framför bilen och vi började undra hur man skulle klara det på lägret.
Men då vi kom fram sken solen och vi blev plötsligt utnämnda till jury i dagens stora programpunkt, sandskulptur-tävlingen.
Vi tillbringade hela eftermiddagen på stranden för att bada och inspektera de tretton konstverken som växte fram. Varje skulptur hade också ett budskap som laget fick framföra i förbindelse med inspektionen. Här är några exempel:

Det vinnande inslaget var en detaljrik komposition med en stor fyr och flera båtar som med hjälp av fyren kunde navigera rätt i livet.
Grattis Bauska till en fantastisk lägervecka!

Under veckan har samtidigt våra ungdomsledare genomfört den femte lägerveckan för barn. I år har vi genomfört veckolånga barnläger på olika platser i landet. Det blir tillsammans 25 lägerdagar med mellan hundra och tvåhundra deltagare. Nästa helg blir det ett avslutande barnläger med alla deltagarna från alla veckoläger. Våra barnarbetare har verkligen inte legat på latsidan i sommar!
 

Den gångna veckan har det genomförts två stora konferenser med karismatiska förtecken i Sverige. Oasrörelsens möte i Borås och Europakonferensen på Livets ord i Uppsala. Båda konferenserna samlade ca 5.000 deltagare! Det är tydligen de karismatiska konferenserna som samlar folk. Jag har inte haft möjlighet att vara med på någon av konferenserna utan jag har bara följt med genom rapporteringen i press och bloggar. Men om jag hade kunnat vara med vilken av konferenserna skulle jag ha valt? Svaret är enkelt för mig - båda!! Även jag har en del frågetecken kring en av talarna på Europakonferensen, Benny Hinn bland annat grund av hans extrema lyxliv.
 Läs mer om Oasmötet och om Europakonferensen

Nu börjar snart en ny vecka med många nya utmaningar och jag önskar dig en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

4 kommentarer:

 1. "Den gångna veckan har det genomförts två stora konferenser med karismatiska förtecken i Sverige. Oasrörelsens möte i Borås och Europakonferensen på Livets ord i Uppsala. Båda konferenserna samlade ca 5.000 deltagare!"
  .........
  Hallå! Livets ords konferens har precis börjat, ETT möte har hållits än så länge.

  Rätt skall vara rätt!

  SvaraRadera
 2. Vad vet du egentligen om hans "extrema lyxliv"? Tro inte allt som skrivs eller några Youtube-klipp. Ekonomin är inte offentlig men de oberoende som granskat den har inte lämnat några anmärkningar. Benny Hinn undervisar, predikar, kampanjer och på TV, skriver böcker och ger ut musik mm. Klart det omsätts mycket pengar och att många är anställda. Hans organisation betalar kampanjerna ute i världen. Vad vet du som vi andra inte vet. Nej, kolla upp fakta innan du dömer dina medbröder...

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym. Nej jag har inte någon hemlig informationskälla. Bara det som skrivs offentligt t.ex. detta utdrag från Dagen där Ulf Ekman också ställer sig kristisk till en sådan livsstil:
  "Efter Sverigebesöket 2003 tog Benny Hinn privatjeten till Milano och därefter till London. I Milano bodde Hinn i presidentsviten på Hotel Principe di Savoia. Kostnad: Drygt 10 000 dollar för en natt. I London bodde han på Lanesborough hotell. 4 000 dollar per natt. Han och familjen gick på libanesisk restaurang och åt för 1 000 dollar.
  De här utgiftsposterna drog han av som del av kyrkans arbete, enligt CBC-dokumentären. Personal hade läckt delar av redovisningen till tv-teamet.
  - Det finns säkert en extravagant livsstil bland flera av de här predikanterna, som jag önskar att de gjorde sig av med, säger Ulf Ekman."
  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=219648

  SvaraRadera
 4. Dessa uppgifter är vandringssägner och finns bl.a. på Youtube. Ingen har kunnat bevisa detta. Dagens "granskande" artikel var bara en sammanställning av olika kritikers tankar, helt utan kritik av de s k kritikerna. En ovanligt dåligt underbyggd artikel, med i stort sett bara obevisade uppgifter. Benny Hinn är nog världens mest granskade predikant och ändå är det mest lögner och ihopklipp som sprids om honom.

  SvaraRadera