11 juli 2010

Söndagsmorgon i Riga den 11 juli

Första arbetsveckan efter semestern lider mot sitt slut. Bortsett från en segsliten förkylning har det gått bra.
Under veckan har det anlänt tio engelsmän som reste vidare upp till Skangal för att arbeta som frivilliga för Frälsningsarmén på utposterna i Seda och i Sarkani.
I fredags kom våra egna ungdomsarbetare tillbaka från ett barnläger i Drusti med minibussen som bara lastades om för att ta engelsmännen till Skangal.
Gruppen leds av Sven Ljungholm och Glad Thompson och ska måla och renovera Frälsningsarméns lokaler i Seda och Sarkani, samtidigt som de dagligen ska ha aktiviteter för barnen.

I världen utanför Lettland har jag dagligen uppmärksammat och rapporterat från Almedalsveckan i Visby. Det var femte året som Frälsningsarmén medverkade under temat "(G) som i Gud". Det är ett samarbetsprojekt tillsammans med tidningen Dagen.
De första tre åren var Rut och jag starkt engagerade i "(G) som i Gud", och då vi läser rapporteringen från Visby kan vi verkligen känna stämningen och pulsen.
2008 vann "(G) som i Gud" tävlingen om starkaste varumärke i konkurrens med Sveriges skickligaste reklambyråer.
I år hände det igen! Frälsningarmén vann priset "hetast i Almedalen" genom att reagera på FI:s demonsttration att bränna 100.000 kronor. Se rapporter om detta här på rupeba.se.

Nu är det söndagsmorgon och det blir tidig start för att åka de tre timmarna till västkusten. Där ska det bli soldatinvigning och upptagande av civilmedlemmar i dag. Det är kåren i Liepaja som har sin första soldatinvigning på många år. Rapport från detta kommer naturligtvis under veckan på rupeba.se.

Nästa vecka hålls Frälsningsarméns internationella ungdomskonferens i Stockholm. Man räknar med ca 1200 FA-ungdomar samlade under veckan till konferens. På lördagen blir det ett stort offentligt arrangemang i Kungsträdgården.
Frälsningsarmén i Lettland skickar en stark delegation till konferensen. Jag räknar med att vi får dagliga bloggrapporter på den engelska sidan på rupeba.se.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar