4 nov. 2012

Tidig söndagsmorgon den 4 november

Veckorevy från min utkikspunkt på livet.
Ännu en vecka har gått. Det ser ut som om det är på väg att bli vinter nu.

Veckan började med en heldag på olika flygplatser på väg hem från bibelhelgen i Kristiansund, över Oslo och Stockholm, till Riga. Snöfall på Gardermoen i Oslo orsakade totalt kaos. Vi var försenade med flera timmar med vårt flyg från Kristiansund och fick tillbringa flera timmar i kön, eller snarare folksamlingen, som försökte boka om sina biljetter till ett annat flyg. Till slut fick vi ett direktflyg från Oslo till Riga efter sju timmars väntan. Aftenposten skriver om snökaoset.

I onsdags hade vi en "andlig dag" på officersskolan i Riga där vi delade med oss av våra upplevelser av tiden i Lettland.

I torsdags var det intervjuer för att anta kandidater till nästa kull på Officersskolan. I torsdags föll också vår jätteflagga med flaggstång och allt ned på trottoaren. Det var bara två år sedan den sattes upp och det måste ha varit något konstruktionsfel på flaggstången. Lyckligtvis fanns ingen människa nedanför då den föll. Nu syns inte längre devisen "Lettland för Kristus" på gatan, men vi behåller den i våra hjärtan och flaggan ska upp igen så fort som möjligt.

I fredags var jag inbjuden att tala om Frälsningsarmén på en Rotaryklubb i Riga. De har varje år ett jultomtejippo i Riga där de drar in pengar till något välgörande ändamål. I år vill de stödja Frälsningsarmén.

I lördags var det ännu en föreställning på vår barnmusikal "What´s up Zak?" (=Vad är det som händer, Sackeus?). Musikalen uppfördes för första gången under vår kongress i Riga i somras och nu var det dags igen, denna gång i Bauska. En fantastisk föreställning med fantastiska barn från alla våra verksamheter i hela Lettland.
Snart är det dags för en ny vecka, med ett antal sammanträden i Stockholm.
Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar