25 nov. 2012

Tidig söndagsmorgon den 25 november

Tillbakablick på veckan som gick från min personliga utkikspunkt på livet.

Så var det söndag igen. Det är inte så många söndagar kvar innan vi definitivt flyttar tillbaka till Sverige.

Förra söndagen firade vi Självständighetsdagen i Lettland. På gudstjänsten på Riga första kår var vi samlade runt Lettlandskartan.

Vi hade också speciell förbön för landet. Mötesdeltagarna fick rita sin hand på ett papper som var och en sedan fick lägga på förbönskartan. Mötet avslutades med nationalsången "Gud välsigne Lettland" och därefter var det gemensam middag.

Under veckan har vi också haft besök av en grupp från Frälsningsarmén Bistånd i Västerås. Där pågår just nu ett EU-projekt under namnet "Equip" som syftar till att hjälpa deltagarna in i arbetslivet.

Gruppen, under ledning av Arne Nordberg, hade också med en hjälpsändning som de lastade av i vårt förråd i Riga. Gruppen hann besöka Högkvarteret i Riga, för att få information om Frälsningsarmén i Lettland, Soppköket i Iecava, som var ett mycket uppskattat besök, Onsdagskvällsmötet på Riga andra kår samt det Sociala Centret i Riga. Här ser vi Arne tillsammans med Rut och mig, efter en morgonbön på HK.

I övrigt har veckan handlat om förberedelser för alla olika julfiranden. Julmiddag för all personal i Lettland, julgryteförberedelser och mycket annat.

Dessutom har äldste sonen fyllt 42 år under veckan. Det är ofattbart att vi, som är så unga, kan ha så gamla barn.

Men, nu är det snart dags för en ny vecka...

Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar