18 nov. 2012

Söndagsmorgon i Riga den 18 november

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Denna vecka är det Lettlandsfirande som dominerar gatubilden i Riga. Förra söndagen var det 11-novemberdagen, till minne av dem som dödades i befrielsekampen 1918. Denna söndag firas självständighetsdagen till minne självständighetsdeklarationen för den lettiska republiken den 18 november 1918.

Under veckan har vi haft besök av vår efterträdare som ledare för Frälsningsarméns arbete i Lettland, Christine Bailey. Vi har försökt överföra så mycket information som möjligt på den korta tid som vi har haft till förfogande under veckan. I onsdags åkte vi en rundtur till några av våra verksamheter nordost om Riga. Jag har tidigare skrivit om det här. I torsdags åkte vi en långtur ned till Daugavpils i sydöstra hörnet av Lettland och besökte kårledarna där, de nya löjtnanterna Janis och Marina.
I fredags kväll åkte Christine tillbaka till Storbritannien för att komma tillbaka till Lettland "på riktigt" i januari, då vi har flyttat tillbaka till Sverige.

Idag är det ett speciellt möte på vår hemkår, Riga 1, på grund av självständighetsdagen. Efter mötet är det lunch.

På måndag har vi den stora lyxen av att ha en fridag. Detta beror på att självständighetsdagen infaller på en söndag, därför måste medborgarna i Lettland premieras med en extra dag ledigt. Bra början på veckan, tycker jag!

Jag ber att du ska få en välsignad vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar