27 sep. 2012

Djupare andligt liv i Jurmala

Just nu pågår NLDI-kursen i Jurmala utanför Riga. NLDI betyder Nordic Leadership Development Institute och är en två-årig ledarutbildning för officerare där deltagarna träffas en vecka varje termin. Mellan träffarna sker lektionerna och uppgifterna över internet. Deltagarna kommer från Norge, Sverige, Finland, Danmark, Östeuropaterritoriet, Estland och Lettland. Alla föreläsningar är på engelska och under veckan kommer Rut och jag att undervisa om "Deeper Spiritual Life" (Djupare andligt liv).

Djupare andligt liv är ett intressant tema som vi fått tilldelat. Rubriken indikerar att det finns andligt liv som inte är så djupt, samt andligt liv som är djupare. Jag ser fram till att få reflektera över hur det andliga livet kan fördjupas. Det naturliga borde ju vara att det andliga livet och vår kärlek till Jesus fördjupas ju längre vi vandrar med Herren, men ofta kan det se ut som om det vore tvärtom. En nyfrälst kan ofta uppleva en större kärlek till Jesus och ett djupare andligt liv än dem som vandrat med Jesus många år.
Kursdeltagarna på NLDI-kursen sjunger på gudstjänsten på Riga 2
William Booth sa en gång till några medarbetare under en tågresa "Ta vara på elden i era egna själar. Eld har en tendens att slockna." Hur kan det komma sig att intensiteten ibland svalnar? Vad kan vi göra för att hålla elden brinnande? Ja, det är några frågor som vi ska ställa till kursdeltagarna.

Under onsdagskvällen besökte kursdeltagarna gudstjänsten på Riga andra kår. Deltagarna bidrog med sång och vittnesbörd. Kårledaren Andrejs, som dessutom är en av deltagarna på kursen, predikade och sjöng tillsammans med sin fru Irina.
Mötesbesökarna på Riga 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar