18 mars 2012

Tidig söndagsmorgon i Riga 18/3

Så var det dags för en ny söndagsmorgon efter en omväxlande och intensiv vecka.

Veckan började med sammanträden i Stockholm med styrelsen för Baltiska Barnstiftelsen och med Lettlandsrådet. Stockholmsbesöket gav även utrymme för att träffa ett av barnbarnen och hennes föräldrar. Här skojar hon med oss och provar pappas glasögon.

Efter hemkomsten till Riga har vi även haft ett sammanträde med Frälsningsarméns Rådgivande Nämnd i Lettland, bestående av prominenta personer från olika samhällssektorer som ger av sin tid och kunskap för att befrämja Frälsningsarméns arbete i Lettland. Det är verkligen en engagerad och inspirerande grupp av människor att möta.

Igår, lördag, hade vi gudstjänst på Rigas andra kår. Under vårterminen genomför vi tre samlingar på alla kårer i Lettland: en gudstjänst, en öppen informationsträff om Frälsningsarmén och ett kårutvecklingssamtal med kårledningen. Här är ett kort klipp från mötet på Riga 2:

Idag, söndag, är vi på väg till Seda, två timmars körning nordost om Riga. Utposten i Seda kommer idag att bli uppgraderad till att bli en egen kår. Samtidigt kommer det att vara soldatinvigning. Det ser vi fram till. Jag kommer att berätta mer om invigningen nästa tisdag.

Imorgon, måndag, blir det en supertidig start med flyg till Stockholm över dagen för att delta i Claphaminstitutets styrelsemöte och årsmöte.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar