11 mars 2012

Söndagsmorgon i Riga den 11/3

Så var det söndagsmorgon igen och vi är snart på väg till en gudstjänst ute på landet.

"Nu först förstår jag vad frälsning betyder"
Under veckan har vi haft kårutvecklingssamtal, där vi tillsammans med kårens officerare tar temperaturen på kåren. Den här berättelsen hörde vi under veckan:
Då Frälsningsarmén tog över Skangal hittade man i en av barackerna en alkoholiserad man som förlorat vilja att fortsätta leva. Efter en stund blev mannen frälst och slutade dricka. Han fick tillbaka viljan att leva och blev frälsningssoldat. Borgmästaren i staden, som känt till mannen i många år sa till den mannen: "Jag har aldrig tidigare förstått vad dom menar med ordet frälsning. Men då jag ser dig nu och tänker på hur ditt liv såg ut tidigare, då börjar jag förstå vad frälsning betyder."

En ny kår
Idag ska vi köra två timmar nordost från Riga till den lilla byn Drusti. Där har Frälsningsarmén under ett antal år haft en utpost. Utposten har haft två soldatinvigningar de senaste två åren. Du kan läsa om dem här och här. Nu är det dags att utposten ska förvandlas till en kår. Vi har med oss en ny kårflagga och en ny soldatrulla till den nya kåren. Det blir kår nummer 8 i Lettland. Efter mötet ska vi också ha en informations- och frågestund med kårens soldater och övriga intresserade.

En ny vecka
Då vi kommer hem från Drusti är det söndagskväll och en ny arbetsvecka. För vår del börjar veckan med en tidig start vid fyratiden på måndagsmorgonen då vi tar morgonflyget till Stockholm för sammanträden.

Jag hoppas att du ska få en välsignad vecka.
Peter Baronowsky (Lettlandsbloggen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar