4 mars 2012

Söndagsmorgon i Riga 4/3

Ännu en vecka. Ännu ett steg närmare våren.

Under veckan har vi besökt en del kårer i Lettland. I tisdags var vi på soldatmöte på Riga andra kår. Varje tisdag har kåren möte för soldater och rekryter. På de kvällarna samlar man mellan tjugo och trettio personer. Jag undrar om det finns någon annan kår i det svensk/lettiska territoriet som har soldatmöte varje vecka!!?? Det skulle vara intressant att veta.

På Riga 2 hade vi en "open microphone"-kväll med information om Frälsningsarmén. Vi fick också svara på frågor om Frälsningsarmén i Lettland och utöver världen. Flera av soldaterna uttryckte tacksamhet för övervåningen i kårens hus, Betania, där några av dem bodde efter det att Officersskolan flyttat till sina nya lokaler. Förra veckan fick vi ett önskemål från kårledarna att man behövde två datorer till övervåningen så att de som bor där kan söka arbete på nätet. Datorerna kommer redan nästa vecka, tillsammans med mycket annat i en hjälpsändning från Bistånd i Västerås. Tacksamhet uttrycktes också från deltagarna för det nya lagret i Riga där vi kan ta emot hjälpsändningar och där flera redan hade varit för att hämta kläder till kårens klädutdelning.

I torsdags hade vi ett informationspass på hemförbundet i Bauska. Där samlades mellan femtio och sextio personer.
                                                            Hemförbundet i Bauska

I fredags hade vi en planeringsdag tillsammans med chefsekreteraren, Johnny Kleman, från Sverige.

Idag ska vi åka ned till kåren i Iecava, som har haft en stark tillväxt det senaste året. Vi ska både ha förmiddagsgudstjänsten och efter kaffet ska vi ha en "open microphone"-samling med information och frågor.

Då vi kommer hem från Iecava så väntar en ny arbetsvecka med bland annat en samling för alla ledarna i Lettland på tisdagen.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

1 kommentar:

  1. PETER,,tenk at det går an å samle s til soldatmøter og atpå til hver uke,det lyder som musik.Det har jeg vel aldri hørt o,.ikke engang i den gode,gamle tiden.MEN OM DET BARE BLE ENGANG IBLANT VILLE DET GJORT EN FORSKJELL.gUD VELSIGNE DERE I lETTLAND OG HVER SOLDAT OG OFFISER,DERE ER DYREBARE INNFOR hERREN OG vELSIGNELSE OVER rUTH OG DEG.
    Bjornar Smelror

    SvaraRadera