21 jan. 2012

Söndagsmorgon i Riga den 22 januari

Tillbakablick på veckan som gått sett utifrån mitt perspektiv.

Det är söndagsmorgon i Riga. Den första snön har fallit. Inte mycket. Bara så att det täcker marken med ett tunt, vitt lager. Efter två mycket kalla och snörika vintrar kan jag inte säga att vi saknar snön eller kylan.

Veckan som gått har inneburit en hel del sammanträden och något så ovanligt som tid på kontoret för arbete.

Den här veckan har vi bestämt namnet för vår kongress i Riga den 15-17 juni. Vi har lånat idén från en skylt som finns på de flesta flygplatser och på större järnvägsstationer: Meeting Point Riga 2012. Inom kort räknar vi med att lägga upp en informationssida på nätet på svenska för att informera om detaljer om kongressen med information om program, medverkande, resealternativ, boendealternativ, mat i Riga och en del annan information. Vi räknar med en hel del svenska gäster till kongressen.

Under veckan har Rut och jag också lagt upp vår resplan under vårterminen. Vi räknar med att ha tre tillfällen på varje kår och utpost. En gudstjänst, och efter gudstjänsten inbjuder vi kårens soldater, civilmedlemmar och andra intresserade till "Open Miccrophone" (På svenska kanske "Ordet är fritt"). En samling där vi informerar om vad som sker inom Frälsningsarmén i Lettland och där vi också ger möjlighet att ställa frågor om Frälsningsarmén. Dessutom räknar vi med att ett kårutvecklingssamtal på varje kår.

I morgon, måndag, reser vi till Skangal tillsammans med alla officerare, övriga ledare och kadetterna för årets första ledardagar. Det blir fullt program både måndag och tisdag.

I helgen är alla tre sönerna för ovanlighetens skull samlade. De har rest från Stockholm, Borås och Moss (Norge) för att samlas i Drammen. Sönerna ska där spela i det svenska laget i Frälsningsarméns innebandycup. Heja Sverige!

Men nu är det söndagsmorgon. En av de få söndagsmorgnar som vi inte är ute och reser. Då får vi gå ned på gudstjänsten på Riga 1.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar