8 aug. 2010

Söndagsmorgon i Liepaja den 8 augusti

Det har varit en händelserik vecka. Det har hänt mycket då det gäller förberedelserna för vår nya session på officersskolan i Riga.
I måndags offentliggjordes det som vi vetat en längre tid. Vi får nya medarbetare till vår officersskola. Det är Norm och Isabel Beckett från Australian som ska flytta till Riga. Norm blir rektor för officerskolan och Isabel blir Utbildningsofficer.
I onsdags hade vi kanditatnämnd och tog upp fem nya kandidater som startar som kadetter den 1 september. Tidigare hade vi tagit upp tre kandidater, så gruppen kommer att bestå av åtta kadetter. Ytterligare presentationer kommer så småningom.
Vi tror att det blir en fin uppsättning på officersskolan både då det gäller ledare och deltagare.
Officersskolan i Riga ligger på övervåningen av "Betania". Riga andra kår finns på bottenplanet

Just nu pågår regionens familjeläger på vår lägergård på västkusten. Närmare hundra personer är samlade från alla delar av Lettland.
Bild på altanen i änden på ladan på lägergården på västkusten
I fredags åkte vi till lägergården med Johnny Kleman, ny chefsekreterare för Sverige/Lettland, för att han skulle få se lägergården och kåren i Liepaja. Det var ett underbart väder och på vägen såg vi hundratals storkar ute på fälten och i sin bon, ofta på toppen av telefonstolpar.
Det är egentligen underligt att djurlivet kan vara så olika mellan Sverige och Lettland, som ligger så nära varandra och på samma breddgrad. I Sverige har vi gott om älg. Älg finns inte i Lettland. I Sverige har i alla fall jag aldrig sett någon stork. Här är det fullt av storkar. I Sverige talar vi om älgolyckor. Här talar man om storkolyckor. På vägen till lägret såg vi ett antal överkörda storkar ligga på vägkanten.
På lördagseftermiddagen åkte Rut och jag till lägret för att leda kvällsamlingen och förbönen. Och nu på söndagsmorgonen ska vi vara med om gudstjänsten.

Sedan kommer en ny vecka som även den kommer att innehålla mycket förberedelse inför starten av officersskolan och en hel del personalplanering för den delen av HK-personalen som inte ska in på officersskolan.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar