23 aug. 2010

Krisen i Lettland

Bilden: Skärmklipp från DN
Dagens Nyheter skriver att Lettland har lämnat den svåraste krisen och är på väg uppför igen. Det är naturligtvis goda nyheter för landet och nödvändigt för att landet på sikt ska komma på fötter.
Men att krisen är över är en klen tröst för alla dem som inte har något arbete. Över sjutton procent är öppet arbetslösa och sedan finns massor av människor som inte har anmält att de söker arbete. Och varför skulle de anmäla det? För många finns det inget hopp om att kunna få ett arbete inom överskådlig tid.
Att krisen är över hjälper inte heller dem som inte har mat att äta idag, eller alla dem som är hemlösa. Frälsningsarmén i Lettland delar fortfarande varje vecka ut många hundra portioner mat och delar ut matpaket till barnfamiljer och äldre. FA delar också ut kläder till behövande varje vecka på många ställen i Lettland. Men ändå kan vår hjälpverksamhet upplevas som en droppe i havet. Och havet är stort. Men varje människa är viktig och kan vi bara hjälpa några så är det oerhört mycket värt. I varje fall för dem som får hjälpen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar