15 maj 2009

Lettlands västkust - Lettland runt dag 3

Den tredje dagen av vår resa runt Lettland, för att besöka Frälsningsarméns olika verksamheter, åkte vi västerut mot Lettlands Östersjökust.

Efter fyra timmars bilresa genom det vackra landskapet kom vi till Liepaja på västkusten,en av Lettlands största städer.

Liepaja (bilden ovanför)
I Liepaja har Frälsningsarmén för något år sedan bytt kårlokal och köpt en del av ett förfallet hus i de centrala delarna av staden. Invändigt var Frälsningsarméns del av huset nu totalrenoverat och kårledaren inbjöd i den fräscha lokalen till gudstjänster, bönemöten och barnaktiviteter. Soppserveringen har uppehåll under somamren och startar igen i september.

Läs mer om Liepaja>>

Bernati
Lite längre söderut utefter kusten har Frälsningsarmén en lägergård vid havet. Det är en anläggning med enkel standard där FA genomför flera barn- och familjeläger under somrarna.
På bara några minuters gångavstånd ligger den fantatiska sandstranden. Tiotals mil sandstrand. Förmodligen Östersjöns finaste badstränder.

Läs mer om Bernati>>

Ilmaja och Tadeika
Vi hann även med att besöka två utposter i den västra delaen av landet. På båda platserna stod det människor utanför lokalen som väntade på oss och välkomnade oss med blommor. Vi sjöng tillsammans och hade en enkel andakt.

Fjorton timmar efter utresan kom vi sent tillbaka till hotellet, efter många kaffebjudningar och många nya intryck att smälta.

Läs mer om Ilmaja>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar