16 dec. 2012

Tidig söndagsmorgon i Riga den 16 december

Veckorevy från den gångna veckan från min personliga utkikspunkt på livet.

Ännu en söndagsmorgon i Riga efter en intensiv händelserik vecka.

I tisdag hade vi vår julfest för all personal i Lettland. Jag har tidigare skrivit om det HÄR, men nu har det också kommit in nya bilder från den stora händelsen. Du kan se dem HÄR. Temat var 1865 och programmet speglade Frälsningsarméns tidigaste tid i England.
Gästerna välkomnades av julsånger som framfördes i tidsenliga dräkter
Många samtal mellan de olika programinslagen
Under veckan har vi också haft besök av Borås Tidning som var i Lettland tre dagar för att göra ett reportage om Frälsningsarméns arbete. Jag har tidigare skrivit om besöket HÄR. Det kommer ett stort reportage på fyra hela sidor eller mer i BT, troligen lördag den 22 december. Förmodligen kommer reportaget bara i papperstidningen. Reportern sa att man brukade publicera "godbitarna bara i papperstidningen". Om reportaget kommer att komma på nätet så länkar vi naturligtvis till artikeln här på rupeba.se. Annars får du väl försöka hitta ett exemplar av Borås Tidning den dagen.

Igår kväll var det stor luciakonsert i Domkyrkan och vi hade fått tillstånd av ärkebiskopen att ha vår julgryta i entrén till kyrkan. Domkyrkan var fullsatt (1-500 personer) och den svenske ambassadören höll ett fint tal om Frälsningsarméns arbete i Lettland och pengarna strömmade in (hoppas vi, vi har inte hunnit räkna pengarna i grytan ännu).

Bild från förra årets insamling i Domkyrkan
Nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå ned till Riga första kår för vårt farvälmöte. Johnny och Eva Kleman har kommit från Sverige för att leda farvälgudstjänsten.

Och sedan: ännu en vecka i Riga. Den här veckan blir det julfester på de olika institutionerna. Vi ska också hinna med en barnvälsignelse på måndag och på tisdag har vi inbjudit personalen på Regionhögkvarteret till jullunch hemma hos oss. Dessutom måste vi hinna med att packa och gå igenom allt på kontoret som vi ska lämna efter oss till vår efterträdare.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

1 kommentar:

 1. Hi Peter & Rut!
  I am going to miss my almost daily checks on Dagens Andakt. The stories of Latvia and the Army's work there have been really interesting, and the soldiers, cadets and officers have become like "old friends" even though we have never met.
  Thank you for sharing all this with me and many others. I hope your retirement will be wonderful!
  God bless you both!
  Karin Lennermo

  SvaraRadera