13 maj 2012

Söndagsmorgon i Riga den 13/5

Veckan börjar närma sig sitt slut. Några dagar har det varit högsommarvärme och några dagar har det varit kallt. Våren är här!

Veckan har varit full av aktiviteter. Vi har haft samtal med flera av de blivande löjtnanterna om praktiska förhållanden då det gäller deras nya förordnanden. Välkomstmöten, bostäder och mycket annat.

I tisdags hade vi en Ledardag med all våra ledare där vi diskuterade praktiska saker, där vi bad tillsammans och där vi samlades omkring bibelundervisningen.

Den stundande kongressen har också satt sin prägel på veckan. Det är övningar och förberedelser för de olika medverkande grupperna. I fredags inspekterade vi kongresshallen där vi kommer att ha de flesta samlingarna under kongressen. Det kommer att bli bra. Här är några bilder från lokalen:

Under veckan har vi också haft besök av personalgruppen från Elisabetgården i Stockholm. De hann med besök på Skangal, barnens hus i Sarkani, kvällsgudstjänst på Riga 2, besök på Rigas sociala center, samt information på Regionhögkvarteret.

Under veckan fick vi också ett annat oväntat besök. För ett år sedan, i maj 2011, började vi få mail från Australien och en familj Resevsky. Deras förfäder var före andra världskriget landägare i Lettland. Vid ockupationen lyckades familjen fly till Australien och nu har familjen försökt kräva tillbaka en del av sina landegendomar i landet. Familjen Resevsky har nyligen börjat gå på Frälsningsarmén i Australien och bestämde sig tidigt att det land de eventuellt skulle få tillbaka i Lettland skulle doneras till Frälsningsarmén i Lettland. Den juridiska processen för donationen är i full gång och i torsdags fick vi för första gången träffa Mark Resevsky och hans fru på resa i Lettland. Det ska bli spännande att se hur detta kommer att sluta.
Mark Resevsky och hans fru på besök i Riga

I fredags kväll då vi sent kom ifrån kontoret gick vi upp till en av takterraserna för att få en bit mat. Utsikten över Riga var fantastisk. Jag önskar att bilden kunnat vara lika fin som verkligheten. Så här blev bilden:

Igår, lördag, var Rut och Sarah en heldagstur till Liepaja på västkusten för att öva med sångarna för den stora gemensamma kongresskören som ska framträda på vår kongress i sommar. Du kan läsa mer om kongressen här. Du är också välkommen.

Nu är det söndagsmorgon och vi ansvarar för gudstjänsten på Riga 1. Efter gudstjänsten ska vi ha information och svara på frågor om Frälsningsarmén. Sedan hinner vi nog inte med så mycket mer den här veckan, men det kommer förmodligen snart en ny vecka.

Jag hoppas att det blir en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar