20 maj 2012

Söndagsmorgon i Riga 20/5

Veckan börjar gå mot sitt slut. Vi börjar se tydliga tecken på att det kommer att bli sommar.

Förra söndagen, efter gudstjänst och informationssamling om Frälsningsarmén på Riga första kår, åkte vi upp några mil utefter kusten i Riga bukten. där satte vi oss en stund för att koppla av och bara njuta av utsikten. Det var inte varmt, men vackert är det med solen som förbereder sig för att gå ned över havet.
 I början av veckan hade vi besök av 35 norrmän. Det var personalen från  "Rusomsorg Vest" som hade lagt sina personaldagar till Riga. Rusomsorg Vest är namnet på Frälsningsarméns missbruksinstitutioner i sydvästra Norge och de har bestämt sig för att sponsra ett utbildningsprojekt på kåren i Liepaja.

Vi hade några fina dagar tillsammans med norrmännen där vi informerade om Lettland och Frälsningsarméns arbete här. Här är det kårledaren i Liepaja som informerar om projektet:
En av kvällarna avslutades med ett besök av kårledarna på Rigas andra kår, Irina och Andrejs, som hade tagit med sig några av soldaterna från kåren. De bjöd på ett engagerande program med musik och vittnesbörd. Här är Irina och Andrejs:
Nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå ned till förmiddagsgudstjänsten på Riga första kår. Efter gudstjänsten blir ytterligare en övning med deltagarna från kåren som ska vara med i den stora kongresskören.

Det här är en speciell söndag för Frälsningsarmén i Lettland. Idag har vi en en Kandidatsöndag på kårerna. En söndag där vi på ett speciellt sätt fokuserar på kallelsen till frälsningsofficer. Officerarna på Officersskolan har gjort ett speciellt programpaket för den här dagen, med ett förbönskort, predikoutkast och informationsmaterial. Här är en bild på förbönskortet. Bibelordet på kortet är hämtat från Joh 4:35: "Men se, jag säger er: Lyft blicken och se hur fälten har vitnat till skörd."
Snart börjar nästa vecka. Den börjar med en heldagsutflykt till Skangal och Sarkani tillsammans med vår rådgivande nämnd och personalen på den Svenska Ambassaden.

Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar